Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Иля ИВАНОВ (Epoch Times)

Китай: Чисто нов път започна да се руши след три месеца експлоатация

Магистрала дълга 235 км., в която властите  вложили повече от 8 млрд. юана (1,680 млрд.лв.), само след три месеца експлоатация започна да се напуква и пропада. Чиновниците отхвърлят обвиненията от обществеността в кражба на материали и лошо качество на работа...

Строителството на пътя от град Тяншуей до град Динси, провинция Гансу, започва през 2007 и приключва година преди три месеца.

Знак, предупреждаващ за ограничение на скоростта до 20 км/ч заради пропаданията по пътното платно. Снимка: epochtimes.com

В момента на повечето части от трасето са поставени знаци за ограничение на скоростта до 20 к/час заради аварийното състояние на пътната настилка, пишат китайски медии.

Мао Дуер, началник на работниците обслужващи част от пътя каза, че на техния участък в продължение на 30 км. на много места са се образували пукнатини и пропадания, които те постоянно запълват. По другите участъци ситуацията е същата.

След като информацията за случилото се доби популярност, обществеността започна да обвинява местните чиновници в кражба на строителни материали и некачествено строителство с цел присвояване на отделените средства за строежа на магистралата.

Джан Джюнг, заместник ръководител на отдел пътища към транспортното Управление на провинция Гансу, напълно отрече обвиненията.

”Това няма нищо общо с кражбата и икономията на материали. Възможно е по време на полагането на настилката под нея да е попаднала вода”, - заявява чиновника.

Некачествени жилища, пътища, мостове и други строителни съоръжения са често явление в Китай. В повечето случаи това се дължи на използването на по-евтини материали и ускорени темпове на строителство с цел присвояване на отделените за работа пари, както и по-бързо приключване на работата, за да се прибере възнаграждението.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!