Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Иля ИВАНОВ (Epoch Times)

Град на столетници в Китай

В източната част на Китай, в околностите на град Ляочен, провинция Шандонг живеят повече от 238 дълголетници, които са над 100-годишни.

Най-възрастната от тях е Уан Дзинджи. Тази година тя навърши 111 години. Уан живее в окръг Янгу в съседство с още 39 дълголетници...

Тя има две дъщери, които са на 85 и 78 години и 100 внуци и правнуци. Не се оплаква от здравето си и много обича да ходи на гости на съселяните си. По време на големи празници, домът й  буквално прелива от хора.

Уан Дзинджи (в центъра) заедно с двете си дъщери и внуци. Снимка: epochtimes.com

Традиционно, по време на китайските празници е прието цялото семейството да се събере заедно, затова в тези дни цялата рода на Уан идва при нея. 

Китайците вярват, че колкото повече роднини посещават възрастен член на семейството, толкова дълго ще живее той. „Посещават ме постоянно толкова много роднини, ще живея още дълги години” – уверена е Уан.

По повод тайната на дълголетието й, тя отвръща, че няма такава и живее както всички, храни се основно с царевична каша и почти не яде месо. Но нейните близки и познати уверяват, че тайната на Уан е в нейният добър и мек характер. Те допълват, че не си спомнят някога Уан да е била ядосана.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!