Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Лечение на диабет с хлебарки

Американски лекар предлага използване на хлебарки за лечение на рани от диабет…

Стандартното лечение на рани от диабет се състои в премахване на заразени или мъртви тъкани със скалпели и ензими. Процедурата обаче често не е успешна. Американски лекар е открил как този проблем може да бъде решен, предаде Дарикфайнанс по информация на БГНЕС.

Според Лорънс Ерън от болницата Кайзер използването на хлебарки при лечение на рани от диабет ще спомогне за ускорение на процеса на лечение. По думите му процедурата е много ефективна и дава резултат още след първия път.

За да достигнат до това заключение, екипът на д-р Ерън е приложил лечение с хлебарки на 37 диабетици с упорити рани. Някои от раните на пациентите били на възраст над 5 години. Въпреки това лечението било успешно при 21 диабетици.

Лечението се състои в средно 5 процедури на поставяне на 50 до 100 хлебарки Lucilia sericata върху раните. Хлебарките се остават върху болното място в продължение на 2 дни.

Лекарите установили, че секретът, който отделят хлебарките, не само разгражда мъртвите тъкани, а същевременно помага на развиването на съединителни тъкани, необходими за оздравяването.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!