Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Китай ЗН: Жив ад в продължение на 8 дни и нощи

Фалун Гонг практикуващи в Сеул, на които бе отказан бежанески статус от правителството на Южна Корея, са изправени пред опасността да бъдат принудително репатрирани в Китай от Корейското бюро по имиграция, което бе критикувано от правозащитни организации. Фалун Гонг практикуваща, избягала в САЩ, говори за своите 8 дни на ад, изживяни в Китай. Този случай е поредното потвърждение за бруталното преследване на практикуващите Фалун Гонг от Китайската комунистическа партия (ККП).

Уанг Хуейлианг (Фалун Гонг практикуваща, Ню Йорк): "Аз бях четири пъти в ареста. Всеки път бе доста паметен. Болезненият опит ме кара да не желая да си спомням за това! Но от всички задържания, едно бе най-болезнено за мен."

Десет дни преди приемния си изпит за аспирантура през 1997 г., Уанг Хуейлианг развива остра ревматична треска. Така тя пропуска възможността да се яви на изпита за аспиранти, но това по скоро изглежда прикрита благословия, тъй като тя започва да практикува Фалун Гонг, и скоро се възстановява като по чудо. Здравото тяло и високата нравственост я правят университетски преподавател, посветен на обучаване на ппрофесионалисти за обществото.

Спокойният й живот приключва когато режимът на ККП започва преследването на Фалун Гонг (Фалун Дафа) през 1999 година. Тя отказва да се отрече от Фалун Гонг и е задържана незаконно в Центъра за задържане №1 в Гуанджоу, провинция Джиангши, през 2001 година. Макар и в затвора, тя разкрива за света своите страдания и злите деяния на ККП през страниците на сайта Minghui. Бюрото за обществена сигурност в провинция Джиангши създава работна група, която я изтезава, за да разбере как е изнесла съобщенията. От този момент в продължение на осем дни и нощи за нея започва жив ад.

Уанг Хуейлианг: "В началото ме провесиха на греда над вратата и след това ми поставиха белезници на ръцете отзад. Вързаха въже за белезниците и го прехлърлиха през гредата над вратата. Когато издърпваха въжето аз се издигах и краката ми се оказваха във въздуха. Това бе толкова болезнено, че сълзи и пот веднага започваха да капят по пода. Когато им изглеждаше да съм загубила усещане за тялото си, внезапно освобождаваха въжето. Не можех да усетя нищо и дори не знаех къде са ръцете ми, сякаш изведнъж да падам на земята. В този момент, те ме слагаха да седна на стол и ме измъчваха по друг начин. Например, изтегляха едната ми ръка над рамото, а другата зад кръста и с белезници ги заключваха зад гърба. Някой посоянно дърпаше белезниците. Сега физическата болка разбира се я няма, но болката от спомена си остава."

Освен използването на различни физически мъчения, полицията опитва също психологически средства срещу Уанг. Тя каза, че лишаването от сън в продължение на осем дни и нощи е било крайно изпитание за тялото й, което я е довело на крачка от смъртта. Единственото, което й давало сила, била мисълта за Фалун Дафа.

Уанг Хуейлианг "Една нощ през тези осем дни, разбирайки, че съм загубила съзнание, те ме хвърлят върху купа сено. Усещах смътно, че съм върху купа сено с главата надолу. Когато започнах да се съвземам, те ме върнаха обратно в килията и повториха същия процес на изтезания. Това мъчение продължи в продължение на няколко дни и нощи. С времето започнах да усещам, че това е едно състезание, състезание не между мен и полицията, а между доброто и злото."

Уанг каза, че вярата в "Истинност, Доброта, Търпимост" й е помогнала да оцелее тези осем дни и нощи на изтезания. След изчерпване на всички средства за изтезания, полицията трябвало да спре да измъчва Уанг, тъй като не постигала нищо с това. Но Уанг губи правата си да учи и работи в Китай в тези условия на преследване, и няма друг избор, но да избяга в чужбина.

Живеейки сега в свободна страна, Уанг размишлява върху преследването, и смята, че тези брутални полицаи са всъщност жертви на промиване на мозъка от страна на ККП.

Уанг: "Ние се оказваме едни срещу други не поради лична неприязън, а поради политиката на преследване на ККП. Стигнах до заключението, че китайският народ е пострадал от лъжите и преследването на ККП. Моят началник ми каза директно, че ако не направи нищо относно моето практикуване, ККП ще го накаже."

Докато мисли за многото практикуващи Фалун Гонг в континентален Китай, които изпитват същото преследване като нея, Уанг каза, че трябва да използва всеки един ден, за да изобличава преследването и да разяснява истината на китайския народ. Това е дълг, от който не може да избяга.

Уанг: "Ще кажа на китайския народ какво е причинено на практикуващите Фалун Гонг през последните 12 години. Каква вреда им е нанесена, и как могат да си помогнат сами, като намалят тази вреда... Отговорът на всичко това е да се оттеглят от ККП, от комунистическия младежки съюз и пионерската организиция. Това е единственият начин да имат някаква надежда за своето бъдеще."

Уанг Хуейлианг е все пак от щастливците. От 1999 г. насам има над 3400 документирани случая на преследвани до смърт практикуващи Фалун Гонг. Освен това ККП е разпростряла своите пипала и в много страни по света, като в момента оказва натиск върху правителството на Южна Корея да репатрира практикуващите Фалун Гонг обратно в Китай. Международната общност настоява Южна Корея да се придържа към конвенциите за човешки права, към морала и справедливостта.

NTD репортери Джан Zichun и Zheng Hao

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!