Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Как да защитим имейла си?

Има няколко лесни стъпки, чрез които можете да повишите сигурността на имейла си…

В случай че имейлът ви не е достатъчно сигурен, вие излагате личната си информация на риск, включително номера на кредитни карти, банкови извлечения и пароли за други сайтове. Ако някой успее да влезе в имейла ви, той ще може да достигне освен вашите данни и имейлите на приятелите ви, които също могат да бъдат атакувани, отбелязват от Securitynewsdaily.

Специалистите предлагат някои стъпки, чрез които да защитите по-добре личния си имейл и данни:

- Не използвайте имейла си, за да изпращате важна информация. Ако го направите, изтрийте копието на писмото, запазено в „изпратени“ незабавно.

- Използвайте криптирани връзки. Това означава да използвате SSL за Yahoo и Gmail и защитен протокол (IMAP или POP3) за други акаунти.

- Използвайте „силни“ пароли с достатъчна дължина (поне 15 символа) и съдържащи букви, цифри и знаци. За да ви е по-лесно със запомнянето на паролата може да използвате мениджър за пароли или да използвате фрази като адреси или имена и дати.

- Ако използвате Gmail може да се възползвате от двойната заверка, която предлагат. Системата позволява на потребителите да използвате метод за получаване на таен код, който ще бъде изискан при влизане в имейла.

- Използвайте трудни въпроси за възстановяване на паролата. Избягвайте въпросите, чиито отговори могат да бъдат открити в социалните мрежи.

- Настроите sms известия, които да получавате всеки път, когато паролата на имейла се подновява.

- Предварително проучете какво трябва да направите и какви данни ще са ви необходими, в случай че някой „превземе“ имейла ви.

- Направете си и втори имейл, на който да получавате информация за подновяване на паролата.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!