Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Жалбите до КЗП без електронен подпис

Вече е възможно подаването на жалби по електронен път до Комисията за защита на потребителите и без електронен подпис…

Това решение бе взето на заседание на Комисията за защита на потребителите и по изричното настояване на сега действащия председател Александър Масларски, съобщиха от пресцентъра на КЗП.

Чрез премахването на изискването на електронен подпис при подаване на жалби по електронен път, значително ще се разширят възможностите за получаване на сигнали и препоръки от страна на гражданите.

Освен това КЗП счита за необходимо и прецизирането на текстовете в Закона за защита на потребителите, които се отнасят до жалбите, сигналите и препоръките.

От днес Комисията за защита на потребителите приема и жалби на граждани в специална Приемна за потребителя. Там гражданите ще бъдат приемани от експерти, които ще дават и консултации по поставени въпроси.

По случая изпълняващият длъжността председател заяви: „Докато съм ръководител на тази институция ще се уповавам на три основни принципа: прозрачност, лоялност към потребителя и недопускане на никакви корупционни практики“. Той подчерта, че потребителите трябва да бъдат посрещани по подходящ начин и с нужното уважение.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!