Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ИКЕА: Hej България!

Hej е шведската думичка за „здрасти”. 7500 артикула с красив дизайн на достъпни цени, разположени на площ от 29 000 кв.метра може да намерите в 326-я магазин на ИКЕА, който отваря врати на 20 септември в София...

Как да открием и оползотворим скритите пространства в дома, как да съчетаем няколко функции в една мебел, шведски стилни идеи за дневна, спалня, баня и офис, красиви пердета и модерни лампи и още, може да намерите в каталога на ИКЕА, който тази година е посветен на малките пространства и вече е достъпен на български език с цени в лева. Важи до 15 август 2012 г.

Визията на ИКЕА „Да направим всеки ден по-добър за хората” се изразява в добър  дизайн на ниска цена, стремеж повече хора да имат хубав матрак, най-подходящата библиотека и все пак да могат да си позволят и други неща. „Защото да правиш всеки ден по-добър означава и да си даваш сметка, че не само мебелите са важни”, гласят страниците на каталога.

ИКЕА е съкращение на първите букви от думите Ингвар, Кампрад, Елмтарюд и Агунарюд – името на основателя на компанията г-н Ингвар Кампрад и имената на селата, в които е живял. Г-н Кампрад основава ИКЕА през 1943 г. в родната Швеция, когато е едва на 17 години. Идеята му хрумва след като семейството му прави ремонт в дома им, който му се струва прекалено скъп. Днес веригата ИКЕА разполага с магазини в 39 държави, което прави Ингвар Кампрад един от най-богатите европейци. Въпреки това, той живее в едноетажна къща със съпругата си, никога не облича костюм и ходи на пазар с торбичка за многократна употреба.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!