Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Иля ИВАНОВ (Epoch Times)

Професионалните просяци в Китай

Напоследък в Китай броят на професионалните просяци се увеличава все повече. Те използват различни начини, за да изглеждат колкото се може по-жалки и нещастни, използвайки цялата си изобретателност...


По-долу са показани снимки на такива просяци, направени от кореспондент по улиците на Китай. Снимките са от сайта kanzhongguo.com 

На улица в Пекин, младеж стои коленичел до легнала на земята възрастна жена: 
(фото: kanzhongguo.com)

Когато младежът видял, че е сниман, станал и започнал да обижда репортера. Кореспондентът попитал как е жената. Младежът отвърнал, че това е баба му, която е тежко болна. Кореспондентът казал, че за болен човек да лежи тук е много лошо и предложил да закара жената в болница. Младежът обаче отказал категорично предложената помощ и подканил кореспондента да се маха и да не снима повече.

(фото: kanzhongguo.com)

Отново на една от улиците в Пекин, човек лежи на земята и се прави на парализиран:

(фото: kanzhongguo.com)

Когато бил разобличен, той скочил, започнал да ругае и бързо си тръгнал:

(фото: kanzhongguo.com)

Момиченце стои на колене и проси пари от минаващите покрай нея автомобили:

(фото: kanzhongguo.com)

Виждайки фотографа, тя скача и бързо си тръгва заедно с друг младеж:

(фото: kanzhongguo.com)

В Шанхай мъж е застанал на колене, близо до жена, която според неговите думи е с осакатени крака и практически не може да ходи. Когато половин час по-късно кореспондентът се върнал, мъжът и жената ги нямало там вече. Един портиер му казал, че били изгонени от полицията и жената си тръгнала съвсем нормално и при това доста бързо:

(фото: kanzhongguo.com)

Човек в Шанхай е събрал около себе си тълпа от съчувстващи му хора, които с охота му дават пари:

(фото: kanzhongguo.com)


Пред него лежат „документи”, сред  които е и болничната диагноза на жена му, на която била открита много тежка болест, а също и бележка от болницата със сумата необходима за лечението й. И двата документът са подпечатани от болницата. Кореспондентът позвънил в болницата, от където му казали, че нямат пациентка с такива имена и че не предоставят никакви документи съдържащи необходимата сума за лечение:

(фото: kanzhongguo.com)

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!