Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Еко торбички от плат

Платнена торбичка фото: Андреас Нилсон

Годишно в България се използват над 1 милиард и 250 милиона найлонови торбички, които след това висят по дърветата или запълват сметищата, тъй като се разграждат много бавно. Около 150 лв. може да спестим за една година ако се откажем от найлоновите торбички и ги заменим с платнени....

Платнена торбичка фото: Андреас Нилсон

В подкрепа на кампанията „Найлонът не е на мода - имаме друг избор”, Нона Караджова по БНТ прикани бизнеса да замени рекламните календари, химикалки и тефтери с платнени торбички. От октомври месец тази година найлоновите торбички стават по-скъпи с цел да се откажем от тяхното масово използване.

Платнена торбичка фото: Андреас Нилсон

Всеки от нас може сам да си ушие платнена торбичка или да си закупи такава на цена около 10 лв. В различни арт или еко магазинчета се предлагат красиви торбички. Гергана Иванова е избрала да изработи сама красиви торбички, изработени от разноцветни платове.

„Не можем да замърсяваме и да причиняваме вреда на природата. Създадох тези торбички с идеята да се погрижа за майката земя. Смятам, че не може да сме щастливи ако причиняваме някому страдание, та било то и природата, и заплащаме за грешките си.”, споделr Гергана пред ЕВ.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!