Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Иля ИВАНОВ (Epoch Times)

Шокираща новина по SBS: Китай произвежда капсули с прах от бебета

Това, че в Китай има места, където се приготвя супа от мъртви бебета, различни източници съобщават отдавна. Но този път, журналисти от южнокорейски телевизионен канал разкриха нелегално производство в Китай на капсули с прах от бебета, партиди от които контрабандно се прекарват в Южна Корея.


На 6 август, един от най-големите телевизионни канали в Южна Корея SBS, съобщи шокираща новина за това как болници доставят за нелегални цехове бебета след аборт в Кигай , където от тях правят „хранителен прах” след което го затварят в капсули. Тези капсули с човешко месо се продават както в Китай, така и контрабандно се изнасят за други страни включително и Южна Корея.

Южнокорейският канал SBS съобщи шокираща новина за приготвяни в Китай капсули с прах от бебета. Снимка: epochtimes.com
Супа от бебе. Снимката беше публикувана от китайски медии преди няколко години. Използването на бебета в храната в Китай отдавна не е тайна. Снимка: epochtimes.com

Кореспонденти на телевизията са прекарали известно време в Китай, където са успели да достигнат до хора, занимаващи се с този”черен” бизнес и да заснемат с камера кроса на приготвяне на праха от бебета.

Авторите на репортажа видели със собствените си очи как от обикновени битови хладилници се доставят мъртви бебета, след което се изсушават в специална микровълнова печка, мелят се в месомелачка и накрая се опаковат в капсули.

Цената на капсулите в Южна Корея е десет пъти по-висока в сравнение с Китай, 100 бр. се продават за 748 щ. долара.

Наскоро корейската митница конфискува контрабандна партида от тези капсули с човешко месо на прах. Лабораторни изследвания са потвърдили, че ДНК и гените съдържащи се в капсулите са 99,7% идентични с човешките. Освен това в праха са намерени косми и нокти от човешки бебета.

 В момента митническите органи в Южна Корея разследват пътя за прекарване на капсулите в страната.

Смята се, че използването в храната на месо от бебета повишава потентността и тонуса. Но южнокорейските лекари казват, че това твърдение е ненаучно и дори обратното, съществува опасност от заболяване от различни наследствени болести от гените на бебетата.

Много южнокорейски медии също съобщиха новината, като по този начин „събудиха” обществеността за съществуването на този проблем. Въпросната „рехабилитационна култура” бе директно наречена от някои „престъпление срещу човечеството”.

В продължение на няколко години в Китай периодично се появяват съобщения за използване на мъртви бебета в кулинарията, което е силно свързано с политическите ограничения на раждаемостта в страната. В Китай броят на предизвиканите аборти на „големи деца” са многобройни. Освен това много двойки смятат, че щом могат да имат само едно дете, предпочитат то да е момче, затова прибягват до аборт ако плодът се окаже от женски пол.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!