Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Иля ИВАНОВ (Epoch Times)

Китай: Ново дело срещу корумпирани държавници

В Китай бе заведено поредното от станалите вече традиционни за страната дела за корупция. Делото е срещу партийни функционери в Китай, облагодетелствали се от държавни фондове и частни подкупи...

 

В резултат на делото са изключени от партията и свалени от длъжност  Ян Уейхун - бивш началник на автономният Чусюн-Ийский район, провинция Юнан, Уан Нанкун – бивш началник на данъчното управление в провинцията и Чен Сичен – бивш заместник директор на Министерството на жилищното, градско и селско строителство на даденият окръг.

Китайският корумпиран служител Чен Сичен. Снимка: hudong.com

През последните години, много партийни функционери в Китай се обогатиха доста щедро от финансирани правителствени програми за капитално строителство.

Според съобщение направено на 2 август от китайските национални медии, по време на следствието е станало ясно, че за пет години на поста си, Чен Сичен е събрал подкупи на стойност 10 110 900 юана (2 123 289 лв.), 138 хил. американски долара, 30 хил. хонконгски долара, 30 хил. австралийски долара, а също и подаръци на стойност 959,8 хил. юана (210 558 лв.).

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!