Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Позитивни вибрации и послания за любов и мир от лъвовете на Зион

Устойчиво присъствие на летния фестивал Spirit of Burgas демонстрират диджеите от ZIONLIONZ и техният REGGAE Experience. Те ще ни забавляват до последно и на трите фестивални дни на сцената „На тъмно”.
Огрявайки LATINO STAGE с positive vibes през 2008, те преминаха през собствена сцена ZIONLIONZ Reggae Dancehall&Dub Stage с изградено типи-място за почивка за уморените меломани през 2009 и ZIONLIONZ Reggae Stage през 2010.
С какво тази година селекторите от ZIONLIONZ ще зарадват многото си лоялни фенове - на въпросите на Epoch Times отговаря K*Irie.

„ZionLionz Soundsystem – пионерите на реге сцената у нас” – това изказване вече се превърна в клише. Колко станаха годинките?
К: Ами тази година стават 8 годинки и да ти кажа продължаваме да се чувстваме пионери... По-точно усещаме го на гърба си, защото аз като чуя думата пионер, и се сещам за пионерчетата по бригадите от едно време...чувал съм за тях от майка ми... и там на полето, нали знаеш пионери са тези, които орат нивата, ама после други тичат по браздите.... ;)

Това много ли е или е малко за България?
К: Ами много или малко, ние пак се радваме, че и толкова се задържахме.. Великият Гошо Минчев отдавна подсказа на нашенци, че в България трябва да се слуша реге, ако искаме да вали валута, ама кой да слуша :) Няма да се откажем!

Реге, рага, ска, дъб, дъбстеп, джангъл, денсхол, етно, пънк... Какво да добавим още, за да е пълен коктейлът?
К: Positive VIBRATIONS :)

Кой изпълнител(и) ти даде началния тласък към ямайската музика?
К: Spragga Benz (преди това съм слушал Bob Marley и Inner Circle у нас..но някак си бях малък...не усетих тласъка, така като ме удари в гимназията ;) )

Работили сте с много музиканти от България и чужбина – кой от тях ти е оставил специален спомен?
К: Всички ме грабнаха и докоснаха по свой собствен начин! С повечето ще останем приятели за цял живот!

Какви качества трябва да притежава според теб идеалния колега DJ?
К: Да умее да слуша публиката повече отколкото собствения си артистичен глас, защото в нашия формат, DJ-я не е артист сам по себе си, ами е "селектор" - тоест пускач....трябва да се пуска това, което ще направи хората щастливи!

Регето проповядва разбирателство между хората и свобода на духа повече от 50 години. Какво означава това в 21-ви век, когато човешките права са нарушавани брутално на много места по света?
К: Че има светлина в тунела... Реге певците са пророците на новото време... посланиците на БОГ, не се шегувам! Не всичко в регето е приказно, пее се за грозната истина и за участта, която ще ни сполети, ако не приемем ЛЮБОВТА, като единствен и единен начин на живот!

Как се промени българската публиката през твоите очи за последните години? Как реагира на позитивните вибрации?
К: Реагира позитивно! Реагира с приемственост и с отворени сетива! тя РАСТЕ и няма да ОСТАРЕЕ!

Какво правиш през свободното си време? Как се зареждаш?
К: Музика, музика и пак музика! Слушам, старая се да разбирам и най-вече да прилагам! Всеки ден благодаря за живота си и правя по-нещо добро - това ме зарежда!

Какво слушаш напоследък?
К: Ziggi Recado

Какво си подготвил за „Спирита” тази година?
К: Малко Freestyle :)

Какво би посъветвал организаторите на големи музикални събития в България?
К: да се стремят към предоставяне на възможно най-добър "TOTAL EXPERIENCE" за посетителя, тоест не само качествени артисти, но и всичко останало около логистиката по събитията!

Какво още би казал на читателите на Epoch Times?
К: BE FOREVER BLESSED! JAH OVER EVIL!

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!