Следвайте "Буднаера" в Телеграм

14-те храни за отслабване

Колкото по-често ядем от тях, толкова по-фино тяло ще имаме, тъй като ще можем да повишим мускулната си маса и да избегнем складирането на мазнини…

Разбира се, не става дума за какви да е храни, а определени 14 вида, съобщават от Yahoo!7Lifestyle.

1. Зелен боб

Зеленият боб има ниско съдържание на мазнини и много високо съдържание на протеин, баластни вещества и желязо – изключително важни съставки за изграждане на мускулна маса и загубване на излишното тегло.

2. Замразени боровинки, грозде, банани

Чудесни за летния сезон, замразените плодове са освежаващи, задоволяващи и хранителни – и с креместия си вкус наподобяват на наситени с мазнини десерти, без неприятните калории обаче.

3. Ябълки

Наред с ягодите, портокалите, прасковите и гроздето, ябълките съдържат пектин – баластни вещества, които дават чувството за пълен стомах часове наред.

Овесена каша с пресен плод - любимата закуска на 93-годишния Нелсън Мандела, която той консумира вече почти век, включително през 27-те си години на престой в затвора.
Овесена каша с пресен плод - любимата закуска на 93-годишния Нелсън Мандела, която той консумира вече почти век, включително през 27-те си години на престой в затвора.

4. Овес

Овесът съдържа разтворими баластни вещества, които стоят в стомаха ни по-дълго от неразтворимите.Освен това овесът изпълнява ролята на „секюрити” в стомаха ни, показвайки изхода на „смутителите на реда”. Разтворимите баластни вещества помагат също така да се отстрани лошия холестерол (LDL) от кръвоносната ни система.  Известно е, че овесената каша е любимата закуска на 93-годишния Нелсън Мандела, която заедно с пресен плод той консумира вече почти век, включително през 27-те си години на престой в затвора. 

5. Постно месо и риба

Новината за протеините е, че незаменимата аминокиселина левцин, съдържаща се в червеното и бялото месо, млечните продукти и рибата, е съществена за изграждане на мускулна маса и за регулиране на хормоните, контролиращи нашия апетит, помагайки ни да горим калории. За тази цел ще са достатъчни около 55 до 85 грама месо на ден.

6. Спанак и други зелени зеленчуци

Те са богати на баластни вещества и имат високо съдържание на вода, така че ще запълнят стомаха ни бързо. Спанакът и зелените зеленчуци са чудесни в сандвичи, както и в стир фрай с пресен чесън и зехтин.

7. Кисело мляко

Съгласно проучване на Университета на Тенеси, САЩ, хората които са консумирали по 3 порции кисело мляко на ден са загубили 61% повече телесни мазнини и 81% повече стомашни мазнини за период от 12 седмици, отколкото хората, които не са консумирали кисело мляко. 

8. Зехтин или ленено масло

Зехтинът и лененото масло карат стомаха да задържа храната по-дълго, така че 1 с.л. от тях в салатата ще ни накара да се почувстваме по-сити. Ненаситените мазнини са също така добри за холестерола, спомагайки да се намали лошия холестерол (LDL) в кръвта ни.

9. Фурми и сухо манго

Тези малки „бижута” притежават сладостта на бонбоните, но имат предимството да съдържат витамин С и желязо, както и значително по-малко калории. И понеже трябва да ги дъвчем по-дълго от бонбоните, ще изядем доста по-малко от тях.

10. Бадеми

Идеален комплект от протеини, мазнини и баластни вещества. Изследване на диета от 4190 килоджаула на ден е показало, че консумиращите бадеми като леки закуски за период от 24 седмици са загубили 18% от теглото си, в сравнение със загубилите 11% тегло след консумация на въглехидратни леки закуски. 

11. Яйца

На яйцата трябва да гледаме като на малки протеинови бомби. Освен това те са чудесен източник на желязо и лецитин, които са изключително важни за мозъка (за да можем да избираме храните си правилно).

12. Пълнозърнести изделия

Ако ни се ядат въглехидрати, това е защото тялото ни ги иска. Разрешението е да ядем такива, които съдържат ценните топящи-корема ни баластни вещества. Ако не сме сигурни дали закуската ни е пълнозърнеста, просто можем да проверим опаковката, където трябва да пише, че закуската ни съдържа поне 2 грама баластни вещества на порция.   

13. Фъстъчено масло

Добре, фъстъченото масло не е нискокалорично, но е препълнено с полезни за сърцето ненаситени мазнини, които карат тялото ни да произвежда тестостерон, който от своя страна помага да се топят мазнините и да се изгражда мускулна маса. Три супени лъжици на ден ще са ни от полза, без да ни претоварват с излишни мазнини.

14. Нискомаслени млечни продукти

Те са много богати на калций. Изследване на Университета на Тенеси е показало, че консумиращите 120-130 милиграма калций на ден са загубили почти два пъти повече тегло от консумиращите по-малко калций.

Приятен избор!

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!