Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Китай Забранени Новини: Джянг в биологична смърт?

В последните два дни BBC, Associated Press, хонконгската ATV и Shandong News съобщиха, че Джянг Земин (Jiang Zemin / Цзян Цзъмин) е починал. Според вътрешна информация, Джянг е на живото-поддържащи системи. Китайците са готови да гърмят фишеци и да празнуват. Коментатори смятат, че със смъртта на Джянг правдата ще възтържествува...

Високопоставен служител на ККП (Китайската комунистическа партия) каза за NTD, че Джянг е в биологична смърт от масивен мозъчен удар и сега е на живото-поддържащи системи.

Той съобщи за NTD от Пекин: "Казаха, че Джянг може все още да диша. Може би има увреждане на мозъка, в безсъзнание е, но сърцето му все още бие. Голяма част от мозъка му не функционира, но сърцето все още бие. Определено има нужда от вентилатор, за да го държи жив. Трудно е да се каже колко дълго може да бъде поддържан живота му с вентилатор. Може да е една седмица или един месец. Както и да е, той все още диша."

Добре информирано лице от Пекин каза, че веднъж Джянг почине ли, от затвора ще могат да бъдат освободени невинни хора.

Той спомена за един свой приятел писател, на име Джи Йи, който е бивш директор от офиса на главните редактори на в. Social Security. Джи е бил първият, който се е отказал от ККП след Кръвопролитията на Тянанмън. Джи Йи е автор на книгата "Велики чигонг учители излязоха от планините", описваща историите на чигонг учители в разцвета на чигонг. Джи бе арестуван през 2001 г. по обвинение за укриване на данъци и бе осъден на 19 години затвор. Информираното лице каза, че Джянг е наредил ареста на Джи. Джянг храни безкрайна омраза към практикуващите чинонг.

Лицето от Пекин: "Ако Джянг наистина почине, той може да бъде освободен. Ние използвахме много лични връзки, но не успяхме да направим нищо; все ни казваха, че това е решено от топ лидера Джянг. Джянг много мрази Фалун Гонг. Фалун Гонг е практика, която е безобидна за обществото. Тя учи на добродетелните "Истина-Доброта-Търпение". Не мога да разбера защо Джянг мрази толкова Фалун Гонг. Ако Джянг си отиде, проблемът на Фалун Гонг може да бъде решен."

Проф. Чанг Цан-нинг от Правния факултет на Югоизточния университет, писа в миналото за престъпната дейност на Джянг като изменник на Китай. Той каза, че поради Интернет блокадата в Китай не е чул за смъртта на Джянг. Според него, имайки предвид колко много престъпления е извършил Джянг, ако почине преди равносметката, това ще е твърде лесен край за него.

Проф. Чанг Цан-нинг: "Джянг е направил много лоши неща по време на своя мандат, които са все престъпления. Затова казах, че той трябва да умре след равносметката. Ако той наистина е умрял, това е прекалено лесно за него. Той продаде китайска земя на СССР, около 1,5 милиона кв. км. Той потискаше демократичните движения и практикуващите Фалун Гонг. Това са огромни престъпления."

При слуховете за смъртта на Джянг, нетизени от континентален Китай ликуваха. Според пекинския конституционен учен Чен Йонгмяо може да се каже, че китайците чакат смъртта на Джянг.

Чен Йонгмяо: "Обикновени хора като работниците и селяните мразят Джянг и Джу Ронгджи най-много, защото сановният капитализъм е създаден от Джянг. Тринадесет години е период, в който китайците заплатиха най-високата цена. Всъщност всички ние се надяваме слуховете да са верни. Много си купиха фишеци, за да празнуват, или компилират скриптове, за да празнуват смъртта на Джянг."

Чен Йонгмяо смята, че щетите, причинени на Китай от Джянг ще се видят през следващите две десетилетия. Те може да са дори по-катастрофални от десетилетието на Културната революция. Джянг докара в Китай сановният капитализъм, като по този начин навреди не само на политиката, но и на икономиката и на културата в Китай.

В четвъртък Xinhua съобщи в английските си новини, че смъртта на Джянг е "слух". Но в китайската си версия тя не спомена думата "слух". След обяд на редовния медиен брифинг на Министерството на външните работи трима репортери попитаха четири пъти за здравето на Джянг. Говорителят Хонг Лей отказа да даде отговор.

NTD репортер Чин Шуе и Шиао Ю

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!