Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ЕВ

Бял чай за здраве

Белият чай води началото си от китайската провинция Фуджиан. Също както зеления, черния и чая оолонг, белият чай се прави от листата на растението Camellia sinensis...

За разлика от събратята си, листата от които се прави белия чай се берат преди да са се разтворили напълно и пъпките все още са покрити с фина бяла обвивка, от където идва и името му. Белият чай е много по-дефицитен от другите традиционни чайове и е много по-скъп.

Вкусът на белия чай е много нежен, успокояващ и дори леко сладък. Правилно запареният бял чай е блед на цвят, наподобяващ доста цвета на бяло вино.

Проучвания показват, че чаша бял чай съдържа три пъти повече антиоксиданти в сравнение със чаша зелен чай и 12 пъти повече от чаша прясно изцеден портокалов сок. Това му качество го прави най-доброто средство за борба с ежедневния стрес и вредното влияние на околната среда върху човешкото тяло.

Белият чай, наричан още еликсир на младостта, е мощен имуностимулатор, който поддържа младостта на кожата и има антибактериално действие. Той е идеалното допълнение към вашата диета, поради липсата на калории и способността му да ограничава клетките, които образуват мастна тъкан, което помага да по-бързото сваляне на излишните килограми.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!