Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Недохранената армия на Северна Корея

Видео на журналист под прикритие показва как Северна Корея се опитва да изхрани армията си, която поради липсата на храна става все по-слаба…

Материалът е заснет от севернокорейски журналист, който успява да внесе видеото от комунистическата страна в Китай, съобщават от Australian Broadcasting Corporation, предадоха 7News и АФП.

Видеото показва мръсни деца, които просят за храна по улиците и партийна служителка, която нарежда на частен търговец да „дари“  ориз за армията…

В материала един севернокорейски войник казва, че половината от войниците в отряда му са недохранени…

Въпреки че режимът провежда политика на „армията е първа“ и по този начин те имат по-голям достъп до храна от обикновените хора, 1,1-милионната армия на комунистическата държава започва да намалява. Според доклад на хуманитарната група „Добри приятели“ от април войниците започват да напускат постовете си заради липсата на храна.

Според японския издател Джиро Ишимару видеото е важно, тъй като показва отслабването на режима на Ким Чен Ир. „Те поставят армията на първо място, а сега дори не могат да осигурят храна за войниците си. Оризът се продава по пазарите, но те умират от глад.“, отбелязва Ишамару.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!