Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Иля ИВАНОВ (Epoch Times)

Китай: Масови арести на практикуващи Фалун Гонг в град Чунцин

От началото на юни в град Чунцин рязко се увеличиха арестите на последователи на преследваната от комунистическия режим духовна практика Фалун Гонг. Арестувани са повече от 20 души. Двама са изчезнали безследно, двама се намират под домашен арест, а останалите за изпратени в център за „идеологическо преобразуване”.

Последователка на Фалун Гонг от град Чунцин, разказа пред кореспондент на Epoch Times, че властите са арестували практикуващите по съставен за няколко години „черен списък”.

Последователите на Фалун Гонг Уан Шиби, Джан Джихуа, Сюй Миндзин и др. живеещи в района на Шабинба, били изпратени в „център за промиване на мозъка” в Келешан, а Сюй Кецин, Ли Армей, Тан Шили, Ли Чаогуя и Дая Дакуя от района Юнчуан били изпратени в подобен център но в село Таохуашан.

Местен източник съобщи, че в края на май Ху Дзицюан, председател на районния комитет на партията на район Юнчуан, подписал заповед за изграждане в село Юаншан на „център за промиване на мозъка” за последователи на Фалун Гонг. Центъра трябва да започне работа през август.

Той също така разказа, че всичко това се прави по заповед на Бо Силая, бивш министър на търговията, сега секретар на градския комитет на Чунцин. В много страни срещу този чиновник са подадени съдебни искове с обвинения в преследване и изтезания на Фалун Гонг последователи. Това силно повлияло на кариерата му. Страхувайки се да не бъде арестуван, от дълго време той не е напускал Китай, не е посещавал дори Тайван, което е засилило злобата му към Фалун Гонг.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!