Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ЕВ

Лимон в кухнята – идеи за дома (част II)

Освен при почистването, лимонът може да помогне при справянето с неприятната миризма…

Вместо да обикаляте по магазините в търсене на обезмирисител за хладилника си, можете просто да разрежете един лимон и да го поставите в хладилника.

Първоначално може да почистите хладилника с напоена с лимонов сок влажна кърпа.

(фото: Ambro / FreeDigitalPhotos.net)

След това, за да поддържате лек свеж аромат и да не позволявате на силни миризми да „завладеят“ въздуха, трябва да се погрижите в него винаги да има парченца лимон.

Лимонът може да бъде използван и когато искате да неутрализирате силния аромат на току-що приготвено ястие. След като сте използвали фурната и сте изкарали от там ястието, поставяте само резен лимон и в кухнята съвсем скоро силния аромат от готвенето ще е изчезнал.

Има обаче няколко неща, които трябва да знаете. Първо, когато поставяте лимона трябва да се уверите, че фурната не е прекалено загрята. Добре е да изчакате няколко минути след като изгасите фурната и да оставите вратата й отворена например. Второ, поставете резените лимон върху парче алуминиево фолио и върху решетката на фурната. Ако не направите това, после ще ви се наложи да чистите, тъй като от топлината освен свежия лек аромат, лимонът отделя и сок, който ще полепне по повърхността на фурната.

Ако освен да се „преборите“ с аромата на сготвеното  ястие искате и да придадете на кухнята аромат като от ароматизатор, може да използвате топлината на все още неизстиналата фурна и да поставите вътре няколко зърна ароматно кафе, малко карамфил (имайте предвид, че ароматът на тази подправка е много силен и не трябва да прекалявате с нея) или пръчица канела.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!