Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ЕВ

Китай Забранени Новини: Китайски шпионин осъден в Германия

На 8 юни за пръв път германски съд осъди шпионин на китайското Бюро "610", работещ за Пекин. Обвиняемият Джоу Чаоинг е нарушил закона, като е шпионирал живеещи извън Китай Фалун Гонг практикуващи. Той е осъден две години условно и глобен 15 000 €. Благодарение на този случай в Германия бе разобличено Бюро "610" – създаден от Китайската комунистическа партия (ККП) специален отдел да осъществява преследването на Фалун Гонг практикуващи.

Германският федерален прокурор обвини Джон Джоу, 55-годишен китайски лекар, чието действително име е Джоу Чаоинг, в шпионаж за ККП от края на 2005 г. и в предоставяне на информация относно Фалун Гонг на Бюро "610". Тъй като е нарушил Чл. 99 от Германския наказателен кодекс, той е извършил престъплението шпионаж.

Германският върховен съд на Нидерзаксен започна делото срещу Джон Джоу на 26.05.2011г. На 8 юни той е осъден условно на 2 години, и глоба от 15 000 €, с предупреждение.

Информацията, предоставена от Джоу на Бюро "610", включва лична информация за практикуващите Фалун Гонг и пароли за сървър, така че ККП е могла да подслушва разговори и да наблюдава мероприятия в Германия.

Джоу е събирал информация за френската компания Eutelsat, която преустанови сигнала на NTDTV за Китай, както и за дискусията на Европейския парламент по този въпрос. Той е написал над 100 стр. от т. нар. "Доклад за организацията Фалун Гонг" за Бюро "610".

В обвинението прокурорът посочва, че в края на 2005 г. Джоу се е срещнал с китайския консул Танг Уенджуан в Берлин и е предложил да помогне за "разрешаването на проблема с Фалун Гонг". През март 2006 г. чрез предприетите от Танг мерки Джоу се среща с трима членове на Бюро "610" в берлинския Park Inn Hotel. Високопоставеният служител Чен Бин става началник на Джоу. Впоследствие Джоу разговаря с Чен няколко пъти седмично по Skype и препраща имейли от практикуващи Фалун Гонг до указан имейл адрес.

В показанията си Джоу признава, че е препращал много вътрешни имейли от германски практикуващи Фалун Гонг. Той твърди, че намерението му е било да "повлияе" на ръководството на ККП, за да намали преследването чрез контакта си с Чен.

Според обвинението Джоу е "надценил" влиянието си и това е било "нереалистично" и "абсурдно", и не е бил мотивиран от алтруизъм. Контактът му със служители на "610" е бил за лична изгода, най-малкото поради това, че е успял да получи виза за Китай.

След първата среща на Джоу с агенти на "610" през 2006 г., германското контраразузнаване го разследва в продължение на 4 години. Той е бил многократно предупреждаван да спре работата си за ККП. Но през април 2010 г. Джоу отново лети за Шанхай за среща с китайските си шпионски надзорници.

Прокурорът е заявил, че Фалун Дафа асоциацията е официално регистрирана организация в Германия, като много от членовете й са немски граждани. Задължение на Германия е да защити правата на гражданите си. Обвинението е изтъкнало, че актовете на шпионаж не трябва да се толерират и следва да се разобличават.

Говорителят на Фалун Гонг, Джанг Ърпинг, заяви пред NTD, че този инцидент доказва, че шпионските дейности на ККП върху Фалун Гонг са се разпрострели извън Китай.

Джанг Ърпинг: "Призоваваме международната общност да се фокусира върху този въпрос, защото шпионски дейности на ККП спрямо Фалун Гонг се осъществяват на много места. Искаме да посъветваме преследващите Фалун Гонг и тези, които шпионират Фалун Гонг, че за доброто и злото има отплата. Накрая ще бъдете съдени от историята."

NTD репортери Shang Yan и Wang Mingyu.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!