Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Китай: Експлозия в градската администрация на град Тяндзин

Китай: Градската администрация на град Тяндзин била разтърсена от взрив на 10 юни около 09:00 часа сутринта.

Според информация в изданието „Синдзин” в резултат на взрива са ранени двама души, а в намиращата се наблизо сграда стъклата са се пръснали.

За взрива е заподозрян мъж, случаят се разследва. Все още няма официален отговор от правителството на Тяндзин.

Китай: Експлозия в градската администрация на град Тяндзин
Китай: Експлозия в градската администрация на град Тяндзин

Според очевидеца Чен, около 09:30 той чул взрив на 20 метра от работата му. Когато излязъл на улицата, видял че на мястото на взрива вече имало въоръжена полиция.

Радио „Гласът на надеждата” съобщава: „Свидетели казват, че проблема с подадените жалби от хората не се решава с години, затова не виждайки друг изход те прибягват до крайни мерки”. След инцидента, на мястото на произшествието пристигнаха ръководителите на местните правителства. Те забраниха на медиите да съобщават за инцидента.

Репортер на радио „Гласът на надеждата” позвънил в районното Бюро за обществена безопасност. От другия край дежурният полицай отвърнал, че не знае нищо за никакъв взрив: „Защо ме питате за това? Не, нищо не съм чул”.

В Twitter се появи информация затова, че властите са забранили разпространяването на информация в Интернет за взрива в Тяндзин.

В последно време в Китай зачестиха случаите на взривове в отдели на полицията и бюрото за държавна сигурност.

Град Тяндзин е разположен на 45 км. от Пекин. Той е един от 4-те града централно подчинени на Китайската народна република.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!