Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ЕВ

Охлювът изпревари ботокса

Ботоксът губи битката с охлюва, чийто екстракт има способността да коригира недостатъците на кожата сам и експресно…

Според специалисти по козметология в момента охлювът няма конкуренция в ефекта си върху кожата, като възстановяване, забавяне на нейното стареене и антимикробно действие, съобщи Вести.бг.

Фармацевт от Чили забелязал през 1980г., че работниците във фермата му за охлюви имат гладки и нежни ръце, нямат белези и наранявания, въпреки тежката работа. Предположил, че може да се дължи на секрета на охлювите. Следват 15 години от изследвания, завършили с патентован крем от Световната здравна организация, който се появява на пазара в Южна Америка през 1995г.

При изследванията учените установили, че охлювът има рядката способност да възстановява тялото си, дори когато черупката му е счупена, и то само до няколко денонощия. Оказало се, че причината за бързото възстановяване е секретът на охлюва, който не само улеснява движението му, но и съдържа имунорегулатори, антиоксиданти, антибиотици и възстановяващи кожата ензими.

Освен това учените открили, че кожата на охлюва е близка до човешката, като количеството на колаген и еластин в нея е като това в човешката.

Според експертите, антиоксидантите в секрета на охлюва са така силни, че могат да ремоделират структурата на кожата в дълбочина, като освен това задържат повече вода и подобряват клетъчните мембрани да снабдяват фините капиляри с повече кръв, което насища клетките с повече кислород и забавя тяхното стареене.

Освен този процес на "подмладяване", секретът на охлюва има и антимикробно действие, за която комбинация от ефекти засега няма открита конкуренция в козметиката, ни убеждават специалистите.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!