Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Сунь ВЭНЬГУАН. Epoch Times

В Дзинан отбелязаха 22 г. от Тянанмън

В навечерието на 4 юни, в град Дзинан се събраха хора, за да отбележат 22 годишнината от кръвопролитията на Тянанмън и да почетат паметта на загиналите за справедливата кауза.

В град Дзинан се проведе среща за отбелязване на 22 годишнината от кръвопролитията на площад Тянанмън. Снимка: epochtimes.com

Церемонията започна с минута мълчание. Участниците споделиха, че е невъзможно да забравят смелите хора, отдали живота си за свобода и демокрация.

Присъстващите на церемонията казаха, че помнят събитията от този ден и участващите в тях, и твърдо заявяват, че никога няма да забравят роднините и приятелите си, извършили подвиг на 4 юни на площад Тянанмън. Всички дадоха клетва до края на живота си да се борят за свободата и демокрацията в Китай.

Тази година се провежда четвъртата такава възпоменателна среща в град Дзинан (първата се е състояла през 2008 година). След всяка среща се публикуват статии, снимки и публични съобщения. След това полицията, използвайки тази информация заплашва и тормози участниците, за да не участват повече в това мероприятие. Участниците от миналата година са получили поредното предупреждение от полицията – ако участват ги очакват тежки последствия. В допълнение към тези заплахи полицията оказва натиск и върху членовете на семействата им. Въпреки всички опити, полицията и тази година на успя да застави участниците да се покрият по домовете си и събитието се състоя.

Но много хора и до сега пробиват съпротивата, за да вземат участие в мероприятието тази година. В това число: работещи и пенсионирани преподаватели от висшите учебни заведения, студенти, жертви, чиито домове са насилствено разрушени, работещи пенсионери насилствено уволнени от работа и десетки други хора.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!