Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ChinaForbiddenNews

За опрощаване на присъдата "пей червено"

Управляващи от Чонгчинг заявиха, че "проповядвай червена култура" може да се използва за замяна на затворнически присъди. Това бе поставено под въпрос от обществеността и много коментатори го осъдиха като абсурдно. Джин Джонг, редактор на хонконгския (HK) Open Magazine мисли, че тази практика ще бъде подложена на подигравка по цял свят. JD Джин Шиаопенг смята, че замяна на присъди за "пеене на червени песни" не отговаря на принципите на правова държава.

На 13 май Chongqing Daily писа, че секретарят на Комитета по Общинска политика и право на Чонгчинг, Лиу Гуанглей, ясно заявил да се проведе широка кампания на "Червена култура в затвора" за оценка на затворниците с помощта на червени песни и стихове и това да е база за "отчитане на заслуги, замяна на присъди и предсрочно освобождаване".

Това изявление е било поставено под въпрос и разкритикувано от всички.

Джин Джонг, главен редактор на HK Open Magazine: "Стига да пееш червени песни, присъдата може да ти се замени. Не е ли това шега? Целият свят ще се смеят на това. Например затворник, осъден на 10 години, ще бъде освободен, ако извика силно "Да живее ККП" (Китайската комунистическа партия). Не е ли това шега?"

Хонконгският Apple Daily разкритикува Бо Шилай, който е отговорен за ККП князчето на Чонгчинг и неговия силен стремеж за "Червена култура", който се превръща в абсурд. Нетизени се присмиват на Чонгчинг, че е "обсебен". Китайските медии говорят за него като място на "екстра милост, безгрижие към правосъдието".

Джинг Чу (Интернет специалист на свободна практика от Гуангши): "Мисля, че Бо Шилай прави историческа смешка с "Пей червено, бий по черно" и преклонението към Мао. Мао бе катастрофа, безскрупулен убиец. Тъй като историческите факти в Китай се крият, група глупаци не разбират историческата истина."

Според публикация на Apple Daily, "Нетизен казва, че Чонгчинг не само изисква хора с умствени увреждания да пеят червени песни, но и го използват като медицинско лечение за психиатрични пациенти в болниците. А сега изисква и затворниците да пеят червени песни и ако ги пеят добре, могат да получат замяна на присъдите. Това е като връщане отново на Културната революция, ужасно е."

Джин Джонг (главен редактор на HK Open Magazine): "През последните 62 години, идеята на ККП, че лявото е по-добро от дясното, е свързано с дълбоко вкоренената политическа традиция в континентален Китай. Те никога не са показали или критикували грешките и престъпленията на Мао, вместо това под различна форма са го ласкали и 'червеното пеене' не прави изключение."

JD Джин Шиаопенг каза също пред Би Би Си, че използването на "Пей червени песни"
като база за замяна на присъда или за предсрочно освобождаване е в разрез с върховенството на закона. Той каза, че поне в момента няма такъв закон.

Повечето хора в Китай проявиха апатия към "Насърчаване на Червената култура", пропагандирано от властите в Чонгчинг.

Гражданин заяви: "Не ме интересува никаква правителствена промоция на Червената културата, защото това правителство ограби на хората собствеността. Ние просто си искаме нашата собственост обратно."

Хунанският "Red Net" също коментира, че въвеждането на "червено в затворническата култура" може да се разбере, но да се разшири така, че да стигне до замяна на присъди е "абсурдно" и може да доведе до измами.

NTD репортери: Chuang Chun, Lin Huixin и Ge Lei

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!