Основателят на Фалун Гонг страда от 24-годишна несправедливост

Основателят на Фалун Гонг г-н Ли Хонгджъ
Основателят на Фалун Гонг г-н Ли Хонгджъ

Г-н Ли Хонгджъ признат за "Бележит духовен лидер"

13 май е 69-годишният юбилей на основателя на Фалун Гонг, г-н Ли Хонгджъ, и 28-ти Световен ден на Фалун Дафа, празнувани от практикуващи Фалун Гонг по цял свят. Преди 24 години, Китайската комунистическа партия (ККП) започна преследването на Фалун Гонг, разпространявайки редица поразителни измислици. Г-н Ли Хонгджъ е изтърпял рядка несправедливост. Истината за това отново предизвика интерес в чужбина.

Г-н Ли Хонгджъ е роден в Джилин на 13 май 1951 г. в обикновено интелектуално семейство. Той започва да практикува Пътя на Буда-школата като дете, култивирайки "Истина, Доброта, Търпение (真善忍). Учителят Ли, както обикновено го наричат, започва да преподава Фалун Гонг на 13 май 1992 г.

Китайската централна телевизия (CCTV) обвини г-н Ли Хонгджъ в умишлена промяна на рождения си ден с надеждата да се обяви за "превъплъщение на Шакямуни". Г-н Ли каза в интервю: "По време на Културната революция рождената ми дата бе сгрешена, така че коригирах сгрешения рожден ден с правилния."

Репортер на хонконгския World News посети Бюрото за обществена сигурност в Чангчун да проведе разследване. Беше потвърдено, че това, което г-н Ли Хонгджъ казва, е напълно вярно. Г-н Ли Хонгджъ заяви, че никога не е твърдял, че е Шакямуни.

ККП винаги се е страхувала от организирани групи. Режимът обвини Фалун Гонг, че е "потайна организация", твърдейки, че Научното общество на Фалун Дафа е незаконно. Фалун Гонг акцентира на действителната практика, няма форма и има свободно управление.

Бивш координатор на Научното общество на Фалун Дафа, Йе Хао, каза г-н Ли Хонгджъ е изнесъл няколко лекции в Пекин, организирани от Научния съвет по чигонг в Китай, който признава официално Фалун Гонг през 1993 г., и създава клона на Научното общество на Фалун Гонг.

Йе Хао заяви: "Те (Съветът) смятаха, че Фалун Гонг е добър, така че признаха Фалун Гонг. През юли 1995 г. Учителят Ли преустанови лекциите си по цял свят. В Китай, Фалун Гонг искаше да се оттегли от Асоциацията по чигонг. Подадохме молба и напуснахме Съвета през април 1996 година."

Що се отнася до обвинението срещу г-н Ли Хонгджъ за "събиране на пари" Йе Хао каза, че Фалун Гонг лекциите в Китай са организирани от провинциалните и общински научни асоциации по чигонг. Организаторите са получавали 40% от приходите. За десетдневни лекции нови студенти са плащали по 40 юана, а предишни студенти – по 20 юана, което е било най-ниската такса от всички чигонг лекции в Китай.

Места за практикуване на Фалун Гонг по цял свят нямат такса за изучаване на Фалун Гонг. Говорителят ня Фалун Гонг, Джанг Ърпинг заяви: "Не само книги и видео материали, но също така музика и инструкции за упражненията могат да бъдат изтеглени онлайн безплатно. Просто отидете на www.falundafa.org, и можете да ги изтеглите напълно безплатно."

CCTV е заявила, че г-н Ли Хонгджъ е имал имение в Чангчун. Но местните хора в Чанчун знаят, че това не е вярно, тъй като е било известно къде живее той, което е много скромен и обикновен апартамент на 4-тия етаж на сграда в West Gate.

CCTV дори модифицира лекции на г-н Ли Хонгджъ през 1998 г., изрязвайки думата "не" от изречението: "Така наречената експлозия на земята не съществува", и разпространява тази пропаганда за "края на света". По същия начин, CCTV променя изискванията на г-н Ли към Фалун Гонг практикуващи да не лекуват болести на други, и изопачава думите на г-н Ли като казва: "Практикуващите не могат да ходят на лекар."

Адвокат Гуо заяви: "Китайските власти обвиниха Фалун Гонг в "убийство", "психично заболяване", "самоубийство", и "правене на пари." В историята си ККП винаги е фабрикувала открито лъжи, в опитите си за дискредитиране. ККП е истинският култ."

През 1998 г. специалисти изследвали над 10 000 Фалун Гонг
практикуващи в Пекин и Гуандонг, и установили, че ефективността на Фалун Гонг при излекуване на болести е от 97.9% до 99.1%. През 1998 г., председателят на Народния конгрес на Китай, Чяо Ши, също съобщии, че Фалун Гонг "не е вреден, а полезен" за страната и хората.

В своето 13-годишно преследване, "Истина, Доброта, Търпение" (真善忍) на Фалун Гонг са засвидетелствани по цял свят.

През 2009 г. Азиатско-тихоокеанската фондация за човешки права, награди г-н Ли Хонгджъ с "Наградата за отличен духовен водач". Практикуващият Фалун Гонг, Ли Юфу, прие наградата от името на г-н Ли и обясни, че Фалун Гонг няма интереси в политиката.

Ли Юфу заяви: "Учителят Ли Хонгджъ понася големи страдания с доброта и търпение, което учи практикуващите да се противопоставят на преследването по мирен и разумен начин. Ще ни е трудно да си представим болката на Учителя. През продължилото над десетилетие преследване, ККП не "унищожи" Фалун Гонг, но вместо това ускори собствената си смърт."

Фалун Гонг сега се практикува в 114 страни и региона. Различни етнически групи го изучават. Международната общност е издала на г-н Ли Хонгджъ и на Фалун Дафа хиляди прокламации и грамоти.

13 май: Душата на една нация [Видео]

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!