Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Даниил ЛИ. Epoch Times

Бой за Ipad2 в Китай

Излизането на пазара на IPad 2 в Китай, предизвика огромни вълнения и конфликти. След обяда на 7 май, стотици хора се събраха на опашка пред пекинския магазин на Apple, за да се сдобият с новия IPad 2. Купувачите изявиха недоволство от работата на магазина, започвайки конфликт с персонала...

След обяда на 7 май, стотици хора се събраха на опашка пред Пекинския магазин на Apple, за да се сдобият с новия IPad 2. Снимка: Линтао Джан. Getty Images.

Според съобщение в медиите, първите 300 човека на опашката са били търговци, които веднага са препродали закупената от тях стока. Инцидентът станал, когато в магазина влезли няколко души, без да чакат ред и охраната на магазина не успяла да се справи с тях. От магазина излязъл служител с чуждестранен произход, държащ палка и започнал да бие мъж, в резултата на което пострадали 4 човека от опашката и били откарани в болница.

Стъклената врата на магазина била разбита. Около 17:30 часа тълпата най-после била успокоена, а магазина на Apple затворен.

Според последна информация, служители на Apple изплатили компенсации в размер на 20 000 юана (4 200 лв.) на пострадалите и проблемът се разрешил по мирен начин.
До момента в компанията на Apple не са постъпили никакви официални заявления.

Според коментари в Интернет, прекупвачите плащат за едно място на опашката 50 юана и слагат надценка от 200-300 юана.

В последните години, богатите китайци са най-големите потребители на материални богатства в света, но моралът и обичаите им са далеч от това на развитите страни.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!