Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Даниил ЛИ. Epoch Times

Китай: свинско за 68 лв / килограм

В китайският град Уси, провинция Дзянсу, наскоро бе открит специализиран магазин за продажба на месо от черна свиня. Килограм от това месо струва 50 щ. д. (68 лв.).

Свинско месо в Китай, струващо 50 щ.д за килограм. Снимка: epochtimes.com

Цената е различна, например: месото струва 320 юана (68 лв.), предни крака 190 юана (39,9 лв.), задни – 196 юана (41 лв.), ребра – 252 юана (53 лв.), най-евтиното месо е 172 юана (36 лв.).

„Високата цена на свинското месо е оправдана”, - казва собственикът на магазина Уан Ши-Джун. Черната свиня е рядка порода с хилядолетна история, отглежда се в провинция Шандонг.

За отглеждането на такива свине са необходими специални условия. През деня те се разхождат из гората, за да се хранят с плодове, млади дръвчета и сочна трева. Вечер на свинете се пуска класическа музика, измиват се, след което им се дава допълнителна храна от естествени продукти. „Те нарастват много бавно, защото се движат доста. Готовата свиня достига максимално тегло от 100 кг. Преди свинята да бъде убита, задължително се къпе, прави й се масаж, пуска и се музика, 24 часа щастлив живот преди „евтаназията”.

Месото изисква специални условия за транспорт и продажба. На ден се продава само едно прасе, ако месото не може да се продаде за 38 часа, се унищожава. Г-н Уан казва, че първата задача е да се запази качеството на месото, а втората – да се привлекат постоянни потребители.

В момента магазинът има около 10 редовни клиента, дават се консултации и по-телефона, клиентите основно са хора с високи доходи и собственици на елитни ресторанти.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!