Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Лянь Хуа. Epoch Times

Стотици деца отровени с мляко в Централен Китай

Поредният случай на масово отравяне с мляко, този път в училището на село Юйхе, провинция Шенси. Повече от 270 ученика бяха изпратени в болница. 

Над 270 деца в болница с хранително отравяне. Провинция Шенси. Април 2011 година. Снимка: epochtimes.com

Както съобщи сайта „Хуашан”, на 22 април след закуската в училищния стол, повече от 200 ученика се почувствали зле. Започнало да им прилошава, някои имали температура, болки в корема, стомашно разстройство и др. симптоми на отравяне.

Представител на местните власти на пресконференция по повод инцидента, разказа, че у 277 ученикът е потвърдено отравяне, в момента все още в болница са 178 деца.

Го Сяомин, заместник завеждащ на местната болница съобщи, че по предварителни данни, децата са получили бациларно хранително отравяне.

Сътрудник от училището разказа, че млякото, което пили децата сутринта е на фирма MengNiu, до сега училището е ползвало мляко на друг производител.

Според Пан, директор на училището, млякото се кара централно, за което отговаря районното управление на образованието.

Проби от отровното мляко са взети за анализ.

В последно време в Китай все по-често избухват скандали, свързани с качеството на хранителните продукти. Нарастват и случаите на хранителни отравяния, при което главните потърпевши са деца.

На 19 април в началното училище на област Янгу, провинция Шандонг, след безплатна закуска, състояща се от пакетче мляко и две пирожки, 17 деца започнали да повръщат.

На 15 април в училището на село Семен Гуанси, от храната в училищния стол се отровили 26 деца.

На 12 април в училището на област Лишу, провинция Дзилин, печено месо отровило повече от 80 ученика.

На 8 април в провинция Гансу, мляко отровило 35 деца три, от които починали. В млякото бил открит нитрит.

През 2008 година в резултат на масово добавяне в млякото на химическото вещество меламин, в Китай са пострадали повече от 300 000 деца.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!