Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Съдебен процес срещу Мадона за нелоялност към служители в Малави

Осем служители от фондация Raising Malawi съдят Мадона след провала на проекта за академия за момичета на стойност 15 милиона долара. Обвиненията срещу нея са неправомерно освобождаване от работа и неизплащане на трудови възнаградения, съобщи Guardian.

Бордът на Raising Malawi беше освободен след като строежът на елитното училище се провали на фона на твърдения за липса на финансов мениджмънт и прахосване на средства за офиси, коли и голф. Похарчени са 3,8 милиона още преди строежът да е започнал. Мадона е дарила 11 милиона долара.

През 2006 американската поп звезда стартира благотворителна кампания в Малави, родина на двете й осиновени деца, чрез проект за изграждане на елитна академия за момичета бъдещи лидери. Училището бе предназначено за 500 момичета. Правителството на Малави изрази  зариженост след излизане на новината за промяна в проекта. Надигна се гнева на 200-те души, напуснали домовете си и земите на  предците си за да се осигурят 47,4 хка земя в близост до столицата, Лилонгве.

„В страна където само 33% от малайските момичета посещават средно училище, осъзнах че плановете, които имахме за академията за момичета Raising Malawi просто няма е достатъчна. Истинското ми проникновение сега е в много по-голям мащаб. Искам да достигна до хиляди, не до стотици момичета.”, гласи изявлението на Мадона на сайта на Raising Malawi (www.raisingmalawi.org).

Преди една година, придружена от дъщеря си Лудрес и осиновеното момиченце от Малави, Мадона присъства на церемония по полагане на първата тухла на академията.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!