Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ChinaForbiddenNews

Либийци изложиха лъжите на ККП

За БГ субтитри пуснете плейера и натиснете .

Китайското правителство осъди ръководените от Запада военни действия срещу силите на либийския лидер, Муамар Кадафи, като държавните медии прокарват линията, че либийските граждани се противопоставят на Западната намеса. Но сред либийските протестиращи се показа банер, на който пишеше на китайски: "Муамар Кадафи е лъжец".

След въздушния удар на Запада над Либия, отношението на Китай се промени от "приемливо" на "в полза на Кадафи" и обвини Запада в намеса във вътрешните работи на страната, причиняваща смъртта на цивилни.

На 23 март либийски протестиращи приветстваха действията на Запада и показаха банери с думите: „Да живее Франция”, „Русия и Китай не могат да решават от името на либийския народ!” и „Благодарим Франция!”.

Според китайски нетизени, китайската държавна телевизия, CCTV, е показала на 26 март банера „Да живее Франция”. Медията го нарекла либийският вик срещу бомбардировките на града от коалиционните сили.

Но след това сред либийските протестиращи проблесна лозунг на китайски, гласящ: „Муамар Кадафи е лъжец”.

Китайският активист, Джанг Дгянджонг, каза: „Социалните конфликти в Китай се засилват. Китайската комунистическа партия (ККП) не може да каже, че протестите в Либия са успешни, тъй като това ще се отрази на стабилността на режима. Така че ККП лъже хората, използвайки всички медии, от CCTV до местните вестници”.

Радио Франс Интернасионал съобщава, че CCTV е подправила доказателства, като е използвала кадри от атаката на Кадафи в Бенгази, представяйки ги за кадри от въздушния удар на Запада и обвинявайки Запада за жертви сред цивилните в Либия.

Този материал всъщност е бил изпратен от репортер на Ал Джазира в Бенгази. Според САЩ няма съобщения, доказващи наличието на жертви сред цивилните в Либия.

Пекински активист каза: „(CCTV) не е медия, а инструмент за пропаганда. Както новинарската агенция, Шинхуа, и People's Daily, тя създава духовен опиум, който да парализира съзнанието на хората да служат на тиранията".

Китайското Министерство на външните работи поиска от коалицията да прекрати огъня в Либия. CCTV коментира, че Ирак и Либия са били нападнати заради петрол.

Нетизен се пошегува, че по тази логика Виетнамската война е била за банани; Корейската война – за кимчи, Карибската ракетна криза – за пури, а войната в Афганистан – за кози ...Ако някой ден Китай бъде нападнат, то ще е за да се присъединят към ККП!

Le Figaro съобщи, че в действителност Китай има значителни петролни интереси в Близкия изток и Северна Африка.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!