Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Сергей ДРУЖИНИН. ( Epoch Times)

Тайван протестира срещу строителството на нова АЕЦ

На 20 март в Тайпе се проведете мащабно шествие от жители на Тайван, с искане "да се проверят съществуващите 3 атомни електроцентрали и да се прекрати строителството на четвъртата"...

Както съобщи кореспондента на Epoch Times в Тайван, Лио Яотин, организатори на шествието са 20 обществени организации за защита на околната среда. Според организаторите, мотото на това шествие е "Обичаш Тайван – откажи се от ядрените аварии!"

Земетресението в Япония, което причини авария в атомната електроцентрала на страната, силно притесни жителите на Тайван.

Днес в Тайван работят 3 атомни електроцентрали, първата, от които е вече над 30 години. В момента тайванското правителство строи четвърта. Поради което, обществените организации за защита на околната среда искат проверка на работещите три атомни електроцентрали и прекратяване строежа на четвъртата.

Според думите на един от организаторите, шествието на 20 март е едва първата протестна акция, те планират друга подобна на 20 април, на която ще вземат участие 100 000 жители на Тайван.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!