Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Паша Павлова,

Чаушев остава в ареста

Софийски районен съд остави бившия заместник-министър в ареста, а съучастникът му, Ивайло Геков, е освободен срещу парична гаранция от 2000 лв.

На влизане в съдебната зала Чаушев заяви пред журналисти, че не е взимал пари и не е участвал в преговори.

Мярката за неотклонение на зам.-министъра ще се гледа от Софийски градски съд на 18 март, съобщи Агенция „Фокус“. Поради опасения, че Чаушев може да повлияе на свидетели, той е оставен в ареста.

Адвокатът на зам.-министъра, Калин Кънчевски, заяви след заседанието в събота, че решението ще бъде обжалвано. По думите му, то е незаконосъобразно и съдът неправилно е тълкувал доказателствата. Според Кънчевски, доказателства за нарушение на закона няма. Чаушев е бил потърсен да съдейства, а не той е предлагал да върне колата, категоричен е адвокатът.

Прокурорът Иван Петров обаче заяви, че има достатъчно доказателства Чаушев и Геков да са били във връзка с извършителите, сочи още „Фокус“. Според прокурора, задържаните знаят кои са крадците на автомобила. Чаушев е направлявал собственика на откраднатия автомобил откъде да изтегли парите, а при получаването на сумата Геков е бил с ръкавици, обяснява още Петров. Той обаче не пожела да коментира доказателства, събрани чрез СРС.

Припомняме, че на 8 март вечерта полицията залови Геков и Чаушев за посредничество за откуп на откраднат автомобил.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!