Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Людмила ДЕМИНА. ( Epoch Times)

Китайска шпионка "ловува" южнокорейски дипломати

 
Китайска шпионка "ловува" зюжнокорейски дипломати. Снимка: epochtimes. com

Южнокорейски дипломати от консулството в Шанхай са заподозрени в тайна връзка с китайка и източване на важна секретна информация...

По думи на бившия корейски консул в Шанхай, Джон Ким „тази жена е в много близки отношения с партийния секретар на Шанхай, с кмета на града и други високопоставени служители на Китайската комунистическа партия”.

На 8 март, южнокорейската информационна агенция „Ренхап” опирайки се на информация от Министерството на правосъдието на Южна Корея, заяви, че тази жена е около 33 годишна и се казва Денг. Тази информация станала известна благодарение на съпруга на Денг, който след като изгледал видео запис на съпругата му, открил в нея уличаващи снимки и съобщил за това на полицията.

Съобщава се, че мъжът й представил снимки на Денг с корейски дипломати в Шанхай, а също така и други данни, представляващи държавни тайни. Тези данни съдържат конфиденциална информация за членове на южнокорейското правителство, важни канали за връзка с генералното консулство на Република Корея в Шанхай, записи на издадени визи, повече от 200 телефонни номера на членове на правителството и други високопоставени служители.

По думи на бившия южнокорейски консул в Шанхай, тази жена е в много близки отношения с кмета и секретаря на комунистическата партия в Шанхай, тя отдавна помага в случаи, свързани с южнокорейските консулства.

Джон Ким разказва по този повод, че две от три снимки са направени на 1 юни миналата година по време на събитие в хотел „Хилтън” в Шанхай, посветено на Деня на националното единство на Италия. Третата снимка била направена в посолството по време на преговори с френския генерален консул.

Джон Ким заяви пред агенция „Ренхап”, че въпреки че познава Денг, той не е в близки отношения с нея и тези снимки са направени, за да събудят подозрение. Той изрази дълбока загриженост и предположи, че това е направено с цел да го компрометира.

Съпругът на Денг сподели пред агенция „Ренхап”, че преди няколко години, жена му казала, че е била приета на държавна служба, след това казала, че изпълнява задълженията на секретарка на кмета на Шанхай, а понякога казвала, че работи в полицията, особено ангажирана била по време на международното изложение Ехро 2010 в Шанхай. И освен това помагала за връзките между южнокорейските държавни служители и членовете на ККП. В заключение съпругът на Денг добавил: „Чувал съм, че баща й е починал, а чичо и от Шандонг бил преместен в Шанхай на служба като секретар на партията, но вече не съм сигурен дали това е истина”.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!