Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Qian Zaiyun

Защо ККП не обори "Деветте коментара"?

Още от публикуването на „Девет коментара за комунистическата партия“ очаквам ответен удар под формата на статии от официалните вестници на ККП и наетите й пропагандатори. Веднъж дори публикувах статия в Independent Review, отправяйки предизвикателство към всички да напишат статия, опровергаваща „Деветте коментара“, и да спечелят награда от 10 000 щ.д…

Официалните вестници на ККП и професорите от висшите партийни училища си затвориха очите пред този въпрос, все едно никога не бяха чували за „Деветте коментара“.

Независимо от това знам със сигурност, че Централното бюро на ККП напрегна всички сили и проведе много срещи със старши професори от партийните школи в дискутиране на стратегии.

В миналото ККП публикува девет статии, критикуващи компартията на СССР, исторически известни като „Деветте коментара“.

По онова време ККП публикува деветте статии под формата на вестник, подканяйки цялата страна да осъди комунистическата партия в Съветския съюз.

Днес обаче нито един от старшите професори не изглежда да иска да подеме кампания срещу „Деветте коментара“ или да пише статии, поставящи ги под въпрос.

Всеки ден „Деветте коментара“ се излъчват по сателитни канали. В континентален Китай DVD-та с „Деветте коментара“ могат да бъдат видени навсякъде.

Веднъж мой роднина ми разказа за един инцидент. След като платил на касата в супермаркет, той намерил DVD в пазарната си количка. Пуснал го вкъщи и то се оказало „Деветте коментара“. Почувствал се толкова щастлив, след като го изгледал. Всяко изречение казвало това, което му било на сърцето.“

Тогава той поискал да образова полицаите, така че занесъл DVD-то в полицията, все едно да докладва за него.

Разбирайки, че става дума за „Деветте коментара“, полицаите казали, без да им трепне окото: „Гледали сме го. Не забърквайте неприятности тук.“

„Защо не се погрижите за този важен случай?“, запитал моят роднина.

„Как и къде да ги заловим?“, отвърнали полицаите.

„Тогава кажете ми, какво да правя?“, попитал човекът.

Полицаите отговорили: „Постъпете както намерите за добре. Но не казвайте на никого, че сме казали така; иначе това ще се отрази на бонуса ни.“

Бележка на редактора: Epoch Times публикува директни преводи на заявления от китайци за оттегляне от Китайската комунистическа партия и прилежащите й организации. Заявления като тези са публикувани на уебсайт, свързан с китайската версия на  Epoch Times – Dajiyuan. Движението за оттегляне от ККП, наречено на китайски „tuidang“, започва в края на 2004 г., скоро след като Epoch Times публикува „Девет коментара за комунистическата партия“ (наричани накратко „Деветте коментара“) – редакционен материал, изследващ истинската природа и история на ККП. Тези заявления предоставят един рядък и искрен поглед към историята: как китайският народ обръща гръб на комунистическата партия, избирайки съвестта пред прагматизма, и мирно крачи към един бъдещ Китай, свободен от партийното управление.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!