Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Сергей ДРУЖИНИН. ( Epoch Times)

"Да подаряваме държавните телевизори на враговете!"

Китайски телевизор след взрив. Снимка: epochtimes.com

Напоследък китайските медии често съобщават за взривени битови телевизори. Изследването на фирма „Searchina” удиви всички: 25%  са ставали свидетели на избухване на китайска битова техника: от телевизор до мобилен телефон...

На 25 февруари, жителят на град Баодин,  Дзан, съобщил за местните медии, че телевизорът му  марка „Чан Хун” внезапно избухнал, от което изгоряло всичко в стаята, щетите възлизали на повече от 10 хил. юана.

На 14 януари в дома на Чан от град Лайчан също избухнал телевизора. „Имахме късмет, телевизорът беше в режим на готовност. Когато стана взрива в стаята нямаше никой. Стъкла от телевизора се разхвърчаха из цялата стая, апартамента се изпълни с лютив, черен дим. Сина ни планираше да прави сватба след месец, но сватбените му дрехи са съсипани.

Г-н Ли, от село Джунджун, също разказва за такъв случай: „имахме нормален телевизор, китайско производство, на 1 декември 2010 год. гледахме телевизия и след това го спряхме. След 20 мин. чухме силен взрив в резултат, на което ДВД – то, музикалната система и масата, на която беше поставен телевизорът бяха напълно унищожени”.

Японската изследователска фирма „Searchina” проведе проучване в интернет и резултатите са удивителни: 25% от 700 потребители на интернет признали, че са ставали свидетели на избухването на домашна битова техника китайско производство. Като причини за тези взривове около 34% от запитаните смятат, че се дължи на дефект в производството, 12% мислят, че причината е в метеорологичните условия, а 15% ги свързват с неправилната експлоатация.

Някои японски сътрудници на фирма „Searchina”дори отказват да повярват на това, питайки : „Нима телевизор може да избухне?” и си мислят, че това е просто шега.

Но на много китайци не им е до шеги. Китайски мобилни телефони и друга битова техника често избухват. Дори и най-новият модел на телефон „Meizu M9” – „китайският iPhone”, който компанията Meizu Technology пусна на пазара през януари тази година, също избухва. Два месеца след продажбата на този телефон, постъпила жалба, че батерията му избухнала.

Освен телевизори и мобилни телефони, взривоопасни също са чайници и климатици. По този повод хората дори измислили вицове „В ръцете си имаме граната, а не мобилен телефон”, „Трябва да подаряваме държавните телевизори на враговете!”

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!