Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ЕВ

Заместник-кмет забрани подписка за човешките права в Пловдив

Заместник-кметът, отговарящ по въпросите за младежта, спорта и обществения ред и сигурност на Община Пловдив, г-н Георги Титюков, забрани подписка за човешките права, съобщиха от Българската Фалун Дафа Асоциация.

Последователи на духовната практика Фалун Дафа, позната още като Фалун Гонг, разказаха на „“ за несправедливата забрана от Община Пловдив.

Последователи на практиката подали уведомление в общината на града във връзка с желанието им да организират събитие, с което да отбележат настъпването на Китайската Нова година. На него те планирали да запознаят хората с красотата на духовната практика и да разкажат истината за продължаващия повече от 11 години геноцид срещу последователите й в Китай.

Граждани на Пловдив наблюдават с интерес медитацията на практикуващи Фалун Дафа, м. февруари 2011г.
Граждани на Пловдив наблюдават с интерес медитацията на практикуващи Фалун Дафа, м. февруари 2011г.
Бдение със свещи в памет на зверски убитите в преследването от ККП в Китай
Бдение със свещи в памет на зверски убитите в преследването от ККП в Китай

По цял свят, включително и в България, привърженици на Фалун Дафа организират подобни събития. Чрез тях те информират обществеността за случващите се репресии в Китай и позволяват на хората да изразят съпричастността си чрез подписка, защитаваща правата на последователите на Фалун Дафа и призоваваща за спиране на зверското преследване от страна на Китайската комунистическа партия (ККП).

Малко преди датата на събитието организаторите били повикани на лична среща със заместник-кмета, г-н Титюков. На нея той им обяснил, че заради скорошното побратимяване на Пловдив и град Чангчун, провинция Дзилин,  и добрите отношения с китайското посолство в България тази подписка не трябва да бъде проведена и че това е единственото условие, при което той ще даде разрешение за провеждане на събитието. Притиснати от времето организаторите се съгласили с условието и провели събитието, без да дадат възможност на хората да изразят съпричастността си.

Подписката за спиране на преследването в Китай можете да откриете на адрес: http://info.falun-bg.info/bg/help-falun-dafa.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!