Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Matthew Robertson, Epoch Times

За Китайската Нова година – порой от поздравления, възхваляващи Фалун Гонг

Над 10 000 поздравления за Китайската Нова година – проза, поезия, калиграфия, електронни картички и ярки анимации – бяха изпратени до основния сайт на Фалун Гонг, Minghui.org („Clear Wisdom“ на английски език), пожелавайки щастлива Нова година на Ли Хонгджъ, основателят на китайската духовна дисциплина. Те включват приветствия от служители в армията, съдебната власт, университети и дори от централното правителство, показвайки растящата подкрепа на една жизнена общност в Китай, въпреки продължаващото вече 11 години нейно преследване…

Поздравленията идват от малки и големи градове по цял на Китай. Някои са от отделни личности, но повечето са от групи практикуващи Фалун Гонг. Поздравленията варират от много скромни – нищо повече от съобщение по имейл – до сложни и красиви художествени произведения.

Фалун Гонг практикуващи от Бюрото по обществена сигурност в провинция Шандонг сами направиха поздравителна картичка за г-н Ли.
Фалун Гонг практикуващи от Бюрото по обществена сигурност в провинция Шандонг сами направиха поздравителна картичка за г-н Ли. (Minghui.org)

Фалун Гонг, известен още като Фалун Дафа, включва практикуването на пет медитативни упражнения и съобразяване с принципите истинност, доброта и търпение. След като г-н Ли Хонгджъ започва да преподава практиката на обществеността в Китай, Фалун Гонг става изключително популярен – в началото на 1999 г. New York Times цитира китайската спортна комисия, че с тази дисциплина се занимават 100 милиона души в Китай.

Популярността изплашва тогавашния лидер на Китайската комунистическа партия (ККП) и Китай, Дзян Дзъмин, и той нарежда да „се унищожи“ Фалун Гонг. Оттогава Фалун Гонг практикуващи са обект на отвличане, произволно лишаване от свобода, принудителен труд, изтезания и екзекуции чрез отнемане на органите им, тъй като властите се опитват да ликвидират практиката.

През април 2000 г. ККП заявява, че 98% от Фалун Гонг практикуващите са изоставили практиката. През годините някои журналисти и учени повтарят твърдението, че практиката Фалун Гонг е унищожена. Например Ендрю Нейтън (Andrew Nathan), известен учен, пише през пролетта на 2010 г., че „режимът е бил напълно ефективен в потъпкването на Фалун Гонг“.

Но поздравленията, публикувани на Minghui, противоречат на твърдението на проф. Нейтън.  

Практикуващите, изпратили своята благодарност и уважение към г-н Ли, включват служители от армията, съдебната власт, университетите и образователната система, както и от служби в централното правителство в Пекин и по цял Китай.

Танг Джинлинг (Tang Jinling), адвокат от провинция Гуандонг, пише в поздравлението си до г-н Ли: „Фалун Гонг е първото препятствие, препънало ККП!“ Г-н Танг казва, че го е предвидил: „След 10 години на тестове, очевидно моето предсказание се сбъдва.“

Друг адвокат от Пекин казва анонимно: „Когато започнах да представлявам Фалун Гонг практикуващи, разбрах същността на Фалун Гонг. Бих искал да благодаря на Фалун Гонг за усилията му да изпълни жадуването за истина на китайския народ, да осъдя твърдо продължаващото още преследване, и да изразя уважението си към г-н Ли Хонгджъ, основателят на Фалун Гонг.“

Джу Юфу (Zhu Yufu) от демократическата партия казва, че Freegate, софтуер, разработен от Фалун Гонг последователи за пробиването на онлайн информационната блокада, е един от най-големите приноси, които Фалун Гонг е направил за китайския народ.

Той казва: „Бих искал да изпратя новогодишното си поздравление към г-н Ли Хонгджъ. Надявам се, че нашето общество ще се превърне в общество, което спазва Истинност – Доброта – Търпение.“

Основен елемент от усилията на практикуващите за разясняване на истината е редакторската поредица на Epoch Times „Девет коментара за комунистическата партия“, която те разпространяват широко в Китай.

Преглед на стотици поздравления от непрактикуващи Фалун Гонг показва, че много от хората са приели като собствен разказа за съвременната китайска история, представен в „Деветте коментара“, вместо официалната версия за историята.

Правителствен служител от североизтока пише: „Често виждам материали за разясняване на истината за Фалун Гонг. В момента всички служители на мое ниво знаят, че Фалун Гонг практикуващите са добри хора и че преследването на добри хора е неразумно… Това е най-безсмисленото нещо, което ККП и Дзян Дзъмин са направили.“

„Особено когато все повече хора четат „Девет коментара за комунистическата партия“, когато лъжите на ККП са напълно разкрити и същността на фалшивата борба е изложена, последният ден на ККП е близо“.

„Сега, когато традиционната Китайска Нова година е пред нас, аз представлявам тези правителствени служители, които знаят истината, и пожелавам Честита Нова Година на Учителя Ли! Всички ние се надяваме това преследване на добри хора да приключи скоро. Надяваме се, че не е далеч денят, когато Учителят Ли ще се върне в Китай и ще преподава Фалун Гонг“.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!