Следвайте "Буднаера" в Телеграм

NTD Television

38-годишна майка прегазена от багер в Китай

Напоследък в Китай започват да зачестяват случаите на "злополуки" с граждани, протестиращи за нередности, извършвани от комунистическите власти. Заснетите с телефони кадри, публикувани от нетизени, и разказаното от свидетели, показват несъстоятелността на твърденията на властите за "злополуките", засилвайки недоверието на хората към комунистическата управа…

Два от така наречените от комунистическите власти "злополуки" придобиха особена популярност сред китайските нетизени.

В китайската провинция Хенан (Henan) 38-годишна жена и майка, Ли Ли (Li Li), е била убита от багер в началото на януари. Това се е случило, докато тя е протестирала срещу строителен проект, съобщи местна медия.

Според държавни служители смъртта й е инцидент. Но това видео кара много хора да не мислят така. Първоначално то е показано от местна телевизия, а сега циркулира широко в китайски уебсайтове. То показва как Ли Ли е прегазвана от багер, докато редици от охраната гледат, без да се опитват да го спрат.

Този човек (във видеото) твърди, че отговарящият за водните ресурси служител на име Джанг (Zhang) е казал на работниците, че ще поеме отговорност, в случай че убият протестиращ. Но по думите му след това Джанг е заявил: "Убийте осем до десет от тях и никой няма да посмее да пречи на работата ни."

Тази смърт идва само девет дни след несвързания с това инцидент, в който управникът на село в провинция Джеджянг (Zhejiang) бе премазан от камион при съмнителни обстоятелства. Той също е протестирал срещу строителен проект. Държавни служители твърдят, че смъртта му е инцидент, докато много хора в обществото смятат, че е прегазен умишлено.

Тези два скорошни случая засилват общественото недоверие към китайските власти.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!