Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Заместник кмета на Пекин обвинен в геноцид


Ден преди визитата в Тайван на заместник кмета на Пекин Дзи Лин, местната Фалун Дафа Асоциация подаде срещу него съдебен иск, обвинявайки чиновника в геноцид и изтезания на последователите на духовната практика Фалун Гонг. Това е четвъртият подобен иск на острова за тази година.

Дзи Лин пристигна в Тайван оглавявайки делегация от около 300 пекински политици и бизнесмени за участие в 13-тия научен форум в Тайпе – Тайван.

заместник кмета на Пекин Дзи Лин
На заместник кмета на Пекин Дзи Лин се връчва документ, потвърждаващ, че срещу него е подаден съдебен иска с обвинение в геноцид. Тайван. Декември 2010 г. Снимка: epochtimes.com
По целия маршрут на Дзи Лин, можеха да се видят плакати на последователи на Фалун Гонг. Тайван. Декември 2010 г. Снимка: epochtimes.com
заместник кмета на Пекин Дзи Лин
На заместник кмета на Пекин Дзи Лин се връчва документ, потвърждаващ, че срещу него е подаден съдебен иска с обвинение в геноцид. Тайван. Декември 2010 г. Снимка: epochtimes.com

Както съобщават кореспондентите на Epoch Times от Тайван, започвайки от сутринта, около 300 тайвански последователи на Фалун Гонг (Фалун Дафа) пресрещаха комунистическият чиновник практически по целият му маршрут. По пътя, по който мина, можеха да се видят плакати с надпис "Фалун Дафа е добро", "Дзи Лин, срещу теб е подаден иск в съда за тежко престъпление", "Прекратете репресиите срещу Фалун Гонг" и т.н.

При това два пъти, когато Дзи Лин се намираше на обществено място, привърженици на Фалун Гонг му връчиха призовка за съда.

В град Синджу, когато Дзи Лин заедно с членовете на делегацията, след мероприятието, излезе от сградата и се насочи към автобуса, към него се доближи млад човек, подаде му кутийка за подаръци и каза: "Това са обвинителните документи. Срещу вас е подаден съдебен иск! За добро и лошо винаги ще има полагаемо възмездие. Прекратете репресиите срещу Фалун Гонг!" Веднага след това намиращият се до него, взе кутийката, а младият човек бе избутан настрани. Дзи Лин се усмихна напрегнато и доби вид сякаш нищо не се е случило.

На всички обществени места комунистическият чиновник чуваше протестни възгласи: "Пресъпник, ръцете ти са изцапани с кръв, не си добре дошъл в Тайван!" Затова той бързо напусна сградата, плътно обграден от съпровождащите го, набързо се качи в автобуса и тръгна.
Дзи Лин стана първият комунистически чиновник, посетил острова след приемането на законопроекта в Тайван забраняващ посещенията на длъжностни лица от Континентален Китай, които се явяват най-големите нарушители на човешките права. Имиграционната служба не е имала възможност да разгледа и анулира документите тъй като били подадени по-рано, обясняват от отдела. Няколко депутати и местни правозащитни организации изпратиха писма до властите осъждащи мудността им.

В момента в Тайван е създадена специална държавна комисия, която скоро ще изготви списък на комунистическите служители от съседния континент, които мащабно нарушават човешките права. Този списък ще бъде изпратен до всички държавни институции и големи компании, които за напред не трябва да канят тези служители в Тайван.
По данни на Световната организация за разследване престъпленията срещу Фалун Гонг (СОРПФГ), през 1999 година като председател на Партийния комитет на Пекин, окръг Миюн, Дзи Лин опитвайки се да угоди на бившия, тогава главен секретар Дзян Дзъмин, който започва геноцида срещу Фалун Гонг, се включва активно в кампанията на преследване.

Дзи Лин директно планирал и ръководил нападенията, арестите и последвалото ги "трансформиране" на последователите на практиката, включващо и изтезания.

Усилията на Дзи Лин не останали незабелязани от върховете на партията. През 2002 година той бил повишен до длъжността секретар на политическият и съдебен комитет в Пекин, а през 2004 година става заместник кмет на столицата. През 2008 година под предлог осигуряване безопастността на Олимпиадата, Дзи Лин проведе най-масовите нападения и арести на последователи на Фалун Гонг в Пекин за всичките 9 години на преследване. Практически той е изградил почти цялата си кариера чрез активно участие в преследването.

По данни на СОРПФГ, до октомври 2009 година в Пекин от изтезания умират най-малко 97 последователи на Фалун Гонг.
 
На 3 ноември 2009 година СОРПФГ уведомява лично Дзи Лин по време на визитата му в Тайван за получените доказателства за престъпленията, които са достатъчни да бъде обвинен в геноцид.

Тази година през август и септември в Тайван бяха подадени още три съдебни иска срещу служители от континентален Китай по време на визитата им на острова. Както и Дзи Лин, в геноцид срещу Фалун Гонг бяха обвинени губернатора на провинция Гуандон Хуан Хуахуа, заместник губернатора на провинция Шанси Джао Дженюн и началника на държавната администрация по религиозни въпроси на Китай Уан Дзоан.

По данни на СОРПФГ, по света са подадени повече от 50 съдебни иска на повече от 30 служители на Китай, включително и бившият генерален секретар Дзян Дзъмин. 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!