Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Канада: Фалун Гонг спечели дело за мястото си за протестиране

Практикуващи медитативната практика Фалун Гонг в Канада са спечелили дело за поддържане присъствие пред китайското консулство във Ванкувър, с цел протести.

През 2006г. Върховният съд във Ванкувър е наредил да бъдат премахнати конструкциите за протести пред консулството. Но практикуващите са обжалвали, като са посочили, че плакатите и банерите са важна част от протестите им, както са и форма на политическо изразяване, защитено от Хартата за права и свобода.

В своето заключително решение Апелационният съд е отбелязал установеното от главния съдия, че в днешен Китай преследването на Фалун Гонг практикуващи е "широко документирано" с доклади за "полицейско грубиянство, арести и затваряне по съкратената процедура и без обвинения, физическо насилие, мъчения и убийства за събиране на органи".

Практикуващ Фалун Гонг стои пред конструкции с постери, за които управата на Ванкувър твърди, че нарушават регулациите – твърдение, което не бе прието от Апелационния съд, донасяйки победа на Фалун Гонг в делото за поддържане присъствие пред китайското консулство във Ванкувър, с цел протести. Октомври 2010.
Практикуващ Фалун Гонг стои пред конструкции с постери, за които управата на Ванкувър твърди, че нарушават регулациите – твърдение, което не бе прието от Апелационния съд, донасяйки победа на Фалун Гонг в делото за поддържане присъствие пред китайското консулство във Ванкувър, с цел протести. Октомври 2010. (Helena Zhu/ Epoch Times)

В продължилото 4 години съдебно дело, адвокатите на Фалун Гонг са настоявали, че усилията на градската управа да се отърве от конструкциите за протести са били свързани повече с натиска от китайското консулство, отколкото с регулациите на града.

Според канадската Асоциация на Фалун Дафа (Фалун Гонг), други градове в Канада и света са имали същия опит с протестите си пред китайските посолства и консулства, които прокарват в чужбина политиката на Китайската комунистическа партия относно преследването на Фалун Гонг, започнало през 1999г. и довело до затварянето, мъченията, и смъртта на хиляди практикуващи.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!