Следвайте "Буднаера" в Телеграм

By Gerald O'Connor, Epoch Times

Ирландската Фалун Дафа Асоциация иска затвор за гостуващ в страната китайски служител

Миналата нощ ирландската Фалун Дафа Асоциация подаде криминално оплакване срещу Ли Чанчун (Li Changchun), високопоставен китайски служител, който е на официално посещение в Ирландия за два дни…

Твърди се, че Ли е кроял тайни планове за извършване на изтезания и геноцид във връзка с единадесетгодишното преследване на Фалун Гонг в Китай.

Говорителят на ирландската Фалун Дафа Асоциация, Мин Джао (Ming Zhao), заяви: „Нашето оплакване, представено на полицията, е базирано на Наредба 2000 от ирландското наказателно право (Конвенцията на ООН срещу изтезанията) и ирландската Наредба срещу геноцид № 28/1973.”

Ли Чанчун
Ли Чанчун (Li Changchun), член на Политбюро на Китайската комунистическа партия (ККП), бе обвинен в геноцид в дело, заведено в Ирландия. (Feng Li/Getty Images)

Една от тъжителите, Дай Джиджън (Dai Zhizhen), пристигна в Ирландия миналата нощ от САЩ и ще бъде в съда днес, за да изиска незабавен арест и задържане на Ли Чанчун. Съпругът й е бил преследван до смърт през 2001 г. в провинция Гуандон (Guangdong), Китай, когато Ли е бил ръководител на Китайската комунистическа партия (ККП) за тази провинция.

Ли Чанчун е повишен през 2002 г. до член на постоянния комитет на политбюро, ръководен орган на ККП. Според официално съобщение, изпратено от ирландската Фалун Дафа Асоциация, настоящата му роля в китайското правителство е да ръководи държавната „машина за пропаганда”.

„Цялата пропагандна машина, контролирана от Ли Чанчун, е изиграла основна роля в преследването на Фалун Гонг в Китай, включително насаждане на омраза срещу Фалун Гонг, активизиране на хората в цялата страна да бъдат срещу Фалун Гонг, прикриване на незаконни арести, изтезания и убийства, и т. н.“, допълни Джао.

Поради строгия контрол, който китайското правителство упражнява над медиите в Китай и китайските медии по целия свят, Ли Чанчун може да определя какви истории да се появят в медиите и какви – не, като по този начин оказва силно въздействие над възгледите и мненията на китайския народ.

В публикуван от Amnesty International доклад със заглавие „Репресиите срещу Фалун Гонг и други така наречени „еретически организации“ се твърди, че медиите играят важна роля в преследването на Фалун Гонг. Той гласи: „Правителството забранява Фалун Гонг на 22 юли 1999 г. и започва масивна пропагандна кампания, за да отрече практиката и мотивацията на лидерите й, по-конкретно Ли Хонгджъ (Li Hongzhi). Оттогава правителствените обвинения срещу групата многократно са разгласявани от държавните медии и правителствените служители.“

От началото на преследването до днес на уеб сайта clearwisdom.net, поддържан от Фалун Гонг практикуващи, са докладвани 3 413 смъртни случая вследствие на преследването. Това се смята само за върха на айсберга.

Фалун Гонг е духовна практика, която е популяризирана през 1992 г. Тя включва медитация и учи на начин на живот, базиран на истинност, доброта и търпение. Сто милиона души практикуват Фалун Гонг по света.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!