Може ли ракът да бъде излекуван?

медитация
Въпреки спокойно изражение на снимката, седенето в лотосова позиция става болезнено при по-голяма продължителност. (thetruthaboutfalungong.blogspot.com.au)

Song Chenguang, PureInsight.org

Бележка на редактора: Традиционната китайска медицина включва представата, че кармата е натрупана от този или предишни животи в резултат от извършването на лоши постъпки или нанасяне вреда на другите. Страданието е едно от средствата за елиминирането на тази карма.

От разговорите за рака хората се плашат като от приближаващ се тигър. От древни времена до наши дни медицината не е успяла да намери нито един метод, който напълно да лекува рака.

Съвременната медицина е установила, че раковите клетки са различни от нормалните – раковите са по-силни и живеят по-дълго.

Начинът, по който западната медицина обикновено лекува рак, е като директно убива раковите клетки. Но използваното лекарство или терапия не може да различи раковите от нормалните клетки. Ето защо нормалните клетки стават перманентно увредени в курса на лечението. Не е чудно, че според някои по-голямата част от раково болните са убивани от лечението.

Традиционната китайска медицина се фокусира върху подсилване на основната сила на тялото. Тя помага за поддържането на хармонично състояние и елиминира лошите фактори, без да уврежда нормалните клетки. Може и да удължи живота на човек. Но не може да лекува рака напълно.

Защо раковите клетки притежават толкова силна жизнеспособност? Откъде произлизат? Защо проявяват такава разрушителна природа? Те могат да унищожат напълно здраво човешко тяло за кратък период.

Медицината не може да види истинското състояние на нещата, ако настоящите възгледи и представи на хората не се променят. Ако човек може да разгледа това явление от духовна гледна точка, където добротата и злото определят причината и последствието, той може да види коренната причина за рака.

Преди време чух една история за жена, която имала рак на черния дроб в напреднал стадий. Според лекарската прогноза й оставали не повече от две-три седмици живот.

Тогава тя намерила чигонг майстор, коленичила и го помолила да спаси живота й. Чигонг майсторът отвърнал: „Ако искаш да живееш, трябва да умреш няколко пъти.“ Докато говорел, той накарал жената да кръстоса краката си в така наречената лотосова позиция, без да се притеснява дали тя ще може да понесе болката.

Всеки, който никога не е кръстосвал краката си по този начин, може и да не е в състояние да изтърпи болката. В действителност жената припаднала след дълъг, агонизиращ писък. След това тя започнала да седи в лотосовата позиция за два-три часа всеки ден и понасяла болката.

С това животът й бил удължен. Минали няколко седмици, после няколко месеца, а след това повече от година. Животът й далеч надминал първоначалната няколкоседмична прогноза.

За съжаление в последствие тя се отказала от седенето с кръстосани крака и понасянето на болката. Не знам дали вече не можела да я търпи или дали разбрала причината за болката. След това починала.

Чигонг майсторът я бил научил как да удължава живота си чрез страдание, но не можел да елиминира кармата й.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!