Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ПЕТИЦИЯ 2011

Гражданска петиция - Съобщение за медиите: Внасяли ли са осигуровките си другарите от БКП, ДКМС, БЗНС, БПС ?

Гражданска петиция - Съобщение за медиите:

 

Внасяли ли са осигуровките си другарите от БКП, ДКМС, БЗНС, БПС ?

  Комунистическият режим в България беше подкрепян и от система от тоталитарни организации, издържани от държавата / БКП, ДКМС, ОФ, БЗНС, САБПФК, БПС /, които утвърждаваха еднопартийната диктатура.

  Благодарение на това, че укрепват антихуманна властова система, щатните функционери на тези организации – председатели, секретари и сътрудници на национално, окръжно, градско и общинско ниво, са се ползвали с многобройни материални и правни привилегии и облаги.

  Получавали са заплати, значително по-високи от тези на работниците на физическия и умствения труд, допринясяли реално за развитието на икономиката. Поради това и днес получават по-високи пенсии от тях.

  Но дали комунистическите функционери са внасяли осигуровки във фонд ДОО, което да им дава основание да претендират за пенсии сега ? Наскоро открити архивни ведомости за заплати на апаратчици от ОФ показват, че такива осигуровки липсват.

  Последният председател на тази организация е днешният омбудсман Гиньо Ганев. Може би той ще си спомни внасял ли си е осигуровките преди 1989 г. и как са стояли нещата със стотиците му подопечни добре платени общински ОФ председатели и секретари.

  На същите въпроси следва да отговорят и последните председатели на БКП – Александър Лилов / днес стратег на БСП /, ДКМС – Андрей Бунджулов / днес съветник на Георги Първанов / , БПС – Кръстьо Петков / днес председател на ОБТ / БЗНС -Виктор Вълков / бивш агент на ДС и кандидат за президент, днес пенсионер /.

  Къде са документите за внасяни осигуровки от функционерите на тоталитарните организации ? Ако такива документи липсват, то на какво основание днес им се изплащат пенсии ? На този въпрос трябва да отговорят и от архива и ръководството на НОИ.

-------------

Гражданска петиция за намаляване пенсиите на щатните функционери на ДС и тоталитарните организации: 

http://bgpetition.com/namaliavane-pensiite-na-rabotilite-v-DS-i-totalitarni-organisazii/index.html

За контакти: Васил Къдринов, 0889 032 954

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!