Следвайте "Буднаера" в Телеграм

МЪЛНИЯ! Македония арестува приятел на Бойко Борисов

Властите в Северна Македония издадоха национална заповед за арест на бившия директор на Управлението за контраразузнаване и сигурност (УКБ) Сашо Миялков, планира се да бъде поискана и международна, предава скопската телевизия „Канал 5“.

Един от най-богатите в западната ни съседка е личен приятел на Бойко Борисов. Narod.bg вече писа, че двамата с премиера от СИК в миналото са имали общ тъмен бизнес с цигари, което се потвърждава от доклад на македонските служби.

Имейл до Narod.bg: Македонецът Сашо Миялков извадил Бойко Борисов от пражкия затвор „Панкрац”? Прокуратурата ще провери ли сигнала?

...ремиерът Бойко Борисов наистина е лежал в чешки затвор за кражба на коли, откъдето е бил изваден с помощта на известната в Северна Македония фамилия Миялкови...

Полицията издирва бившия директор на УКБ от неделя, след като съдът разпореди той да остане под домашен арест като предпазна мярка преди обявяването на присъдите по делото „Твърдина-Таргет“, планирано за петък. Миялков бе поставен под домашен арест по искане на Прокуратурата. Обвинението поиска максимална присъда за Миялков.

Той е един от обвиняемите за незаконно подслушване на над 20 хиляди граждани в периода от 2008 до 2015 година.

Местоположението на Миялков не е известно от обедните часове на неделя. Той е бил видян за последно вчера около 14:00 часа в бара на хотел в центъра на Скопие, а след това полицията не е успяла да го намери.

Източник/ци: МЪЛНИЯ! Македония арестува приятел на Бойко Борисов - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!