Следвайте "Буднаера" в Телеграм

САЩ предизвикаха земетресението в Хаити!

actualno.com

Мощното земетресение в Хаити, отнело живота на най-малко 75 хиляди човека, е „резултат от изпитания, които американските военноморски сили са провели с някакво учебно земетресение", заяви президентът на Венецуела Уго Чавес. Той директно обвини Съединените щати, че са сринали Хаити "със своите изпитания, чиято крайна цел е разрушаването на Иран с помощта на серия земетресения, които трябва да свалят ислямския режим", съобщава испанският вестник АВС, цитиран от КРОСС.
Според венецуелския президент той е достигнал до този извод, базирайки се на доклада "подготвен от руския Северен флот, който следи дейността на американския флот в Карибския басейн от 2008 година". В доклада, както твърди Чавес, последните изпитания се сравняват с други, проведени миналата седмица в Тихия океан и предизвикали земетресение със сила 6,5 в Калифорния.

За съществуването на т.нар. "тектонично оръжие" няма данни в нито една страна по света. Но обвиненията, че се разработва или че се изпробва такова нещо от време на време звучат от устата на политиците. Мексико, Перу, Чили, Куба, Иран и други страни неведнъж са обвинявали Съединените щати, Русия и Китай в провокиране на земетресения на техните територии, но досега няма никакви доказателства за това.

Преди това Чавес обвини Америка, че е започнала "пълзяща" окупация на Хаити, тъй като Вашингтон е изпратил в страната няколко хиляди военни, които да поддържат реда. "Те са въоръжени така, сякаш отиват на война. Но, господи, там не липсва оръжие", е отбелязал лидерът на Венецуела.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!