Следвайте "Буднаера" в Телеграм

В Китай се оттеглят от партията заради свинския грип

Shi Yu, Epoch Times

Поединично или на групи, китайският народ се оттегля от управляващата комунистическа партия по Интернет, отдавайки причината на разпространението на вируса H1N1 в Китай и критикувайки предполагаемите опити на властите да омаловажат влиянието на пандемията.


Вирусът H1N1 започна да се разпространява в Китай през изминалата година. Въпреки че официалният брой на смъртните случаи бе коригиран неотдавна, някои китайци се оплакват, че действителният брой  на заразените и починалите е далеч по-голям.

Според изявление в Интернет, подписано от 27 души на 1 декември 2009 г., поне 100 ученици, диагностицирани с вируса H1N1 в техния град (който не е уточнен), не са били поставени под карантина, а са били разпратени по домовете си. Изявлението гласи, че изследванията са били проведени след като много ученици са проявили подобни на грип симптоми, но че „други училища в тази държава дори не проверяват причината за високата температура сред учениците, преди да ги изпратят по домовете им”.

В текста се посочва също, че това, както и други подобни действия, ще позволят на вируса да се разпространи сред останалата част от населението и че режимът „не цени живота на китайския народ, но се обявява за главната сила, бореща се с пандемията”.

Тринадесет души от провинция Джилин (Jilin) публикуваха подобно съобщение на 6 декември миналата година, сравнявайки действията на китайската комунистическа партия срещу пандемията от H1N1 със скандала с отровното мляко от 2008 г.

Друго съобщение, публикувано от Шяо Жинг (Xiao Jing) от град Шенжен (Shenzhen), оттеглил се от ККП на 28 май миналата година, гласи: „През изминалите години бях заблуден от подобрението на жизнения стандарт и пренебрегнах природата на ККП и нейната история на убийства. Съдейки по многото неотдавнашни инциденти – и по-точно финансовата криза и избухването на пандемията – съм дори още по-твърдо решен да се оттегля от ККП.”

Някои от оттеглилите се от ККП се идентифицират като заразени с вируса H1N1. Човек, подписал се като Уей Хонг (Wei Hong), пише на 21 октомври 2009 г., че е бил член на комунистическата партия, докато не се заразил с вируса, поради което се оттеглил от партията.

„Прикриването на пандемичната ситуация от страна на китайския режим е еквивалентно на пращане на хората в ада. Следователно аз официално заявявам своето оттегляне от ККП”, пише той.

Група от 142 души също се оттеглиха от ККП на 14 юни 2009 г., малко след избухването на епидемията от свински грип. Тяхното онлайн изявление гласи: „Сега, след като Световната здравна организация обяви световна пандемия, се предполага, че това е нещо много опасно. Ще има висока смъртност. ККП ще си замине”.

Оттеглянията са регистрирани на сайта tuidang.dajiyuan.com, поддомейн на китайската версия на уеб страницата на Epoch Times. Наричано „Туиданг” на китайски, движението е един опит на обикновените хора да позволят на китайския народ да се отдели от ККП. То стартира с публикацията на Epoch Times „Девет коментара за комунистическата партия” в края на 2004 г. – книга, подробно описваща тиранията на комунистическото управление в Китай.

Въпреки че не е официално признат от режима, днес съществува регистър с над 64 млн. души, които са се оттеглили от свързаните с ККП организации.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!