Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Да дойдат санитарите!

kafene.net

Дневник

Лидерът на "Ред, законност, справедливост" Яне Янев, който и тук се представя за консерватор, и лидерът на "Атака" Волен Сидеров, който и тук се представя за патриот, пият чай и разговарят.

Янев: Много изискано Ви стои новата риза.

Сидеров: О, благодаря, Вие сте истински джентълмен! И също сте винаги елегантен. Както казва обичният ми народ - "като кукла".

Янев: Как е със здравето нашият общ приятел Алексей Петров? Един познат лорд ви видял преди време да пиете пунш в лоби-бара на "Радисън".

Сидеров: Добре е, благодаря, но Вие не бяхте ли по-близки по линия на британските консерватори?

Янев (с деликатна усмивка): Няма да е джентълменско, ако Ви отговоря, че никой не ни е светил с фенерче. Така че не ме упреквайте, моля, за дискретността. И поздравете лейди Капка!

Сидеров: О, да, разбира се, че ще я поздравя от Ваше име. Тя, знаете, работи активно за националните интереси. Ние и двамата горим в битката за България.

Янев (кима утвърдително, запалвайки пура): Напоследък застудя, а прогнозите са, че температурите ще падат още. Ах, това непостоянно време! Същото е като Тагарински и жените... В този ред на мисли бих желал да се поинтересувам по въпроса за здравето на Вашата уважаема съпруга?

Сидеров: Слава на Светото православие – добре е. И въпреки ниските температури продължава да крепи устоите на българщината. Ето сега ние предлагаме да се проведе референдум и срещу турските сериали. А Вие какво мислите по въпроса?

Янев: Предложението отговаря напълно на Вашата репутация на последователен патриот, но аз съм консервативен по природа и апелирам да преосмислите позицията си.

Сидеров: Да, бих помислил. Но преди това Ви моля да ми подадете хапчетата - ей там са, на онова шкафче до Вас.

Янев: Много бих желал да Ви услужа, но и моята риза, виждате, ми стяга.

П.С.: Ето така ще изглежда продължението на диалога между консерватора и патриота, когато санитарите най-сетне нахлуят в парламента...

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!