Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Русия казва Не на ГМО семената; стреми се към предлагане на храни, които са „най-чистите в света"

ГМО пшеница

Бъдещето на селското стопанство в Русия няма да включва генетично-модифицирани организми (ГМО), казва вицепремиера в страната Аркадий Дворкович. С цел да запази качеството и целостта на своето предлагане на храни, Русия планира да се придържа към методи за отглеждане, които защитават почвата и стимулират добивите по естествен начин, ход, който Дворкович казва ще направи храната в страната му сред „най-чистите в света.“

Русия не внася ГМО, както в момента прави голяма част от Европа, нито ги отглежда. За разлика от САЩ, Русия има дълбоки опасения относно безопасността на ГМО и е избрала да приложи продължителен мораториум върху използването им, като гледа към други, по-безопасни технологии, които не идват с риска от вродени дефекти, ендокринни нарушения и рак.

В скорошен Международен Икономически Форум в Санкт Петербург, Дворкович заяви пред слушателите, че Русия е „избрала различен път“, и че страната „няма да използва тези [ГМ] технологии“ за стимулиране на селскостопанското производство. Съобщението съвпада с изявленията, направени от руския президент Владимир Путин още през 2014 за необходимостта да се „защитят“ руските граждани от ГМО.

„Трябва правилно да изградим работата си, така че да не е в разрез с нашите задължения към СТО [Световната Търговска Организация]“, заяви Путин. „Но дори и с оглед на това, ние все пак имаме законни методи и инструменти за защита на собствения ни пазар, над всички граждани.“

Руски официален представител: ГМО причиняват затлъстяване и рак и няма да бъдат толерирани

Това е нещото, което американците трябва да изискават от техните собствени избрани лидери – акцент върху защитата на хората, а не корпоративните печалби – но, уви, САЩ гледа много по-различно на ГМО. Независимо от всички участващи рискове за безопасността, политическите марионетки на Америка смятат, че ГМО, трябва да продължат да доминират националния пазар на храни, без дори да се етикетират.

Междувременно Русия води пътя към избавяне на своята земя от токсични отрови, подчертавайки необходимостта от селскостопански политики, които приемат подход на предпазливост при спорни модалности като биотехнологиите, които включват заплитания на изкуствен ген и токсични пестициди. Вицепрезидентът на Националната Асоциация за Генетична Безопасност на Русия, Ирина Ермакова, каза това наскоро по въпроса:

„Доказано е, че не само в Русия, но и в много други страни по света, ГМО са опасни. Потреблението и употребата на ГМО, получени по такъв начин може да доведе до тумори, рак и затлъстяване сред животните.“

Премиерът: Ако американците искат ГМО, добре, но руснаците предпочитат органични продукти

Премиерът на Русия Дмитрий Медведев също направи глобални заглавия миналата година, когато обяви, че Русия вече няма да внася ГМО продукти, смело обявявайки, че Русия има повече от достатъчно земя и ресурси за производството на биологични храни, безопасно и чисто, без необходимостта от корпоративна собственост, био-пиратски ГМО семена и техните съответни химикали за растеж.

Той заяви, както бе цитиран от RT.com, „Ако американците обичат да ядат ГМО продукти, нека ги ядат тогава. Не е нужно ние да правим това; ние имаме достатъчно пространство и възможности за производство на биологични храни“

Като се има предвид всичко това, твърдението на американските медии „Русия е зло“ става все по-малко убедително. За американците ще бъде трудно дори да има политик, който да се изправи срещу ГМО, както правят руските лидери, и все пак те са „лошите момчета“, а американците „добрите“? Може би е време за повече американци да преоценят, кой наистина дърпа конците в „земята на свободните“ и какво може да бъде тяхната мотивация да клеветят една страна, която е избрала да отхвърли био-пиратство и да поддържа вярно, свободно пазарно селско стопанство в интерес на общественото здраве и национален суверенитет.

Източник: http://www.naturalnews.com
Автор: Ethan A. Huff
http://biopogled.com/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!