Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Пернишки кмет „гърми“ по медиите в ужас, че след Нинова и Баце може да го отсвири

„Не само тръбите в Перник гърмят“, подиграват се жителите на миньорския град. „Още малко и кметът ни ще гръмне“, се коментира по улиците на града, който на Ивановден пак остана без вода.

Тема на подмятанията на зевзеците през последните дни е поведението на градоначалника Станислав Владимиров и държанието му от телевизионния екран, откъдето Станката извира буквално от всеки ефирен канал. „Надул се е и бълва жлъч. Пука се като водопроводен тръбопровод като трябва да обяснява защо партията му е на път да го натири заради заигравките му с Бойко, с когото завлякоха парите за тръбите и ни оставиха на сухо“.

Перничани са способни да разказват надълго и нашироко легендите как Станката клекнал на Бойко заради онези подхвърлени му от премиера пари под масата, откраднати от прочутия ремонт на водопроводното трасе за 20 милиона. Разпалено обясняват няколко версии за това как кметът бил купен от правителството, как се бил променил и това вече мощно личало от засилените му телевизионни участия напоследък.

Ако се усъмниш в достоверността на разказите, перничани тутакси се позовават на министър Ревизоро, който в парламента на 27 ноември миналата година заяви, че при милионната реконструкция на тръбопровода става въпрос за огромна кражба и далавера за 20 милиона лева. „Как да си обясним ежедневния гастрол на кмета по всякакви медии и най-вече по проправителственитe, освен с дебела финансова подплата?“, питат жителите в града на системната суша.

„Пернишкият водопровод продължава да е незаконен“, припомнят перничани думите на Ревизоро, според когото темата е поставяна на три заседания на правителството, но няма решения. Пернишката криза продължава, докато кметът е на рейд по телевизиите.

И докато няма решения от правителството, няма и от Станката. Вместо това той обикаля тв студиа и агресивно напада лидерката на БСП Корнелия Нинова, която се

разграничи с цялата партия от поведението на социалистическия кмет на Перник. Колчем някой репортер се осмели да пита защо водата за града продължава да е проблем или защо Станката вдига таксата смет до 8 пъти в общината, закрива оркестър и детска школа, Владимиров като зомбиран отваря файла с непристойни изрази срещу Нинова, вместо да даде смислено обяснение за тегобите в Перник.

Освен с водните издънки Станката вече е виждан от някои свои съграждани и стотици негови съпартийци като Господин Никой. Още неизгряла звездата му може да угасне безславно, прогнозират перничани. Нинова категорично се противопостави на антисоциалните му действия и подозрения за задкулисни уговорки с Борисов и ГЕРБ.

Социалисти се кълнат, че познавайки последователността на лидерката си, тя няма да прости на Владимиров, че е отстъпил от предизборните си обещания и е пропилял доверието на жителите на Перник и това на партийните си другари.

Неовладяната нервност на Владимиров се дължала на това, че веднъж загубил доверието на БСП, кариерното му бъдеще било поставено на губеща карта. От друга страна Станката силно се тревожел, че и Бойко ще му обърне гръб, понеже вече не му е удобен. Ако премиерът изгубел и тази си „къртица“ в редиците на социалистите, мигом щял да го отсвири. Изглеждало, че пернишкият кмет вече е наникъде, а безтегловността му го вадела от равновесие, според съгледвачи на поведението му.

Станката, останал без финален изход, имал само една опция – да поеме целия резил за водните несгоди на Перник, чиято тежест сам съзнавал, че е невъзможно да понесе. Но и нямало вече с кого да го сподели. Бойко щял да го жертва при първи изгледи да застраши егото и премиерския рейтинг, твърдят познавачи на способността на Борисов безцеремонно и без резерва да се разправи с всички застрашаващи го опасности.

Авторитетът на Владимиров „гръмнал“ като водна пернишка тръба и нямало никакви оптимистични изгледи за „ремонт“ на компрометираното му реноме дори и с милионите, с които подло бил подмамен и на които наивно се поддал и предал перничани и партията си.

Перничани се глумят съвсем не незлобливо на кмета: „Спря ни водата, ние пък да си спрем телевизорите – този кметски теч оттам не се трае“.

Теодора Маринова

Afera.bg

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: ПЕРНИШКИ КМЕТ „ГЪРМИ“ ПО МЕДИИТЕ В УЖАС, ЧЕ СЛЕД НИНОВА И ББ МОЖЕ ДА ГО ОТСВИРИ – Свободно слово (svobodnoslovo.eu)

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!