Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ПКП Караянчева си ритна кофата в президентството: Сравни Радев с Тръмп - оспорвал фалшивото гласуване на ГЕРБКП

Президентът Радев оспорва резултатите от вота без изборите да са се провели. Това заяви председателят на Народното събрание и любима кофа на Баце ПКП Цвета Караянчева по време на заяждане с президента. Тя сравни държавния глава с президентът на САЩ Доналд Тръмп, сигурна че Бад.Дън е спечелил, защото и двамата подкопават доверието във ФАЛШИВИТЕ избори.
В последните месеци в публичното пространство се ИЗДАВАХА ЗАВЕРИ, че изборите ще бъдат манипулирани... Внушенията, че правейки изборите, ГЕРБ КАКТО ВИНАГИ ще манипулира изборите, ще ги купи, бие по НЕСЪЩЕСТВУВАЩИЯ авторитет на институциите.

Кофата продължи да дрънка: Господин президент, и вие участвате в това. Според нея Радев кани на консултации партии без шанс да влязат в парламента, защото изборите както в САЩ вече са решени, и тези партии още от сега обявяват, че изборите са нечестни, което е неприятни внушения.

Караянчева подчерта, че изборите не се правят от ГЕРБ, а за ГЕРБКП, защото президентските през 2016 година са били спечелени от двойката, подкрепена от БСП.

Парламентът има мандат до 26 март и могат да бъдат направени промени в Изборния кодекс, които да отразят демократичните постижения достигнати в САЩ от демократично-комунистическата партия на Дълбоката държава. ГЕРБКП имали практика да променят закон в рамките на една седмица, посочи КПКто на парламента.

Нека уважаваме останалите партии, все пак и през 2007 година ГЕРБ за първи път се явява на избори. Цветан Цветанов ми сподели, че подмяна на вота има, явно той изхожда от личен опит, докато все още беше в ГЕРБ. Това почерта президентът Румен Радев, отговаряйки на Цвета Караянчева.

Той уточни, че не е нужно да го убеждават, че един закон може да бъде приет за една седмица и добави, че и преди е налагал вето на подобни законопроекти.

Трябва да се повиши доверието в предстоящите избори, това изисква диалог и консенсус. Присъствието ви тук, като управляваща партия, е изключително важно.

Добре дошли! Това ще гарантира вота и здравето на българските граждани", обърна се Румен Радев към председателят на НС Цвета Караянчева, вицепремиерът Томислав Дончев и останалите представители на ГЕРБ.

Президентът бе категоричен, че той не дели партиите на системни и на такива, който сега прохождат. "Все някога и вие сте били на избори за първи път", каза той, обръщайки се към Караянчева.

Радев започва консултации с парламентарно представени партии

"Когато казвам легитимност, то аз винаги имам предвид следващия парламент. Защото иначе можем да поставим България в една много нестабилна ситуация. Това няма да е добре за страната ни. Трябва да изберем следващо правителство с възможно най-много гласове", категоричен бе още той.

"Политическа отговорност е да се гарантира всеки един глас на българските граждани, независимо къде се намират", смята държавният глава.

Най-важното на тези избори е осигуряването на здравна сигурност на гласоподавателите. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова по време на консултациите за следващите избори с президента Румен Радев.

Тя потвърди, че Изборният кодекс ще бъде променен, но само заради необходимите противоепидемични мерки в секциите.

Според вицепремиера Томислав Дончев нито гласуването по пощата, нито дистанционното гласуване могат да бъдат организирани за два месеца. По думите му това ще доведе до най-лошия вариант - да няма доверие в изборния процес. Като авантюри той определи и идеите за гласуване от колата и на открито.

Да сблъскаме 60 или 70 хил. души изборна администрация с вируса, като вкараме карантинираните да гласуват в часови пояс в секциите, е опасно. Изборните администрации могат да се справят с мобилни секции. Една от тях може да обслужва от 35 до 50 адреса, обяви Томислав Дончев.

Според Румен Радев има технологично време да се реши проблемът с гласуването на българите зад граница и предложенията не трябва да се отхвърлят като екзотика.

Държавният глава призова на наблюдатели и застъпници да се даде законодателна възможност да заснемат с мобилните си телефони процеса на отваряне на урните, броене на бюлетините и попълването на протоколите. Той каза още, че партиите искат справедливо разпределено време в медиите.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: В президентството: Караянчева сравни Радев с Тръмп - оспорвал вота (frognews.bg)

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!