Следвайте "Буднаера" в Телеграм

"Предложението за импийчмънт на президента Тръмп е голяма заплаха за демокрацията и грубо нарушение на конституцията

Прокурорът по скандала Люински - адвокат на Тръмп за импийчмънта - BG VOICE (bg-voice.com)

ИЗБОРИТЕ КОИТО ОПРЕДЕЛЯТ БЪДЕЩЕТО НА СВЕТА

❗❗❗ Важно ❗❗❗

Един от най-авторитетните американски конституционалисти проф. Алън Дершовиц:

"Предложението за импийчмънт на президента Тръмп е голяма заплаха за демокрацията и грубо нарушение на конституцията. Импийчмънт може да има да има за извършени тежки престъпления и простъпки. А това, за което атакуват Тръмп, не е такова. Атакуват го за изявления и политически позиции. Но те са защитени от Първата поправка на конституцията (б.м. за свободата на словото). Президентът може да бъде критикуван, да бъде атакуван, да не гласуваш за него - всички тези политически инструменти са на разположение. Но в никакъв случай не можеш да използваш процедурата по импийчмънт срещу неговата конституционно защитена свобода на словото".

---

„Когато радикалните прогресисти и либералите дойдоха за консерваторите и центристите, аз мълчах; не бях нито консерватор, нито центрист.

Когато дойдоха за християните, аз мълчах; не бях ревностен християнин.

Когато дойдоха за „бялата привилегия“, аз мълчах; нямах никаква привилегия.

Когато дойдоха за „токсичната мъжественост“, „патриархата“ и „хетеросексуалното потисничество“, аз мълчах; не потисках никого.

Когато дойдоха за книгите, филмите и историята на моя живот, аз мълчах; вече ги бях

чел, гледал и преживял.

Когато дойдоха за мен - вече нямаше кой да говори.“

Вероятно така щяха да звучат, ако бяха писани днес, знаменитите стихове на протестантския пастор Мартин Нимьолер, насочени в онова време срещу нацисткия поход срещу свободата.

Днес живеем във времена, когато радикални тълпи поругават Свободата. Брутално и безжалостно. Смазват всяко несъгласие. Но не с аргументи и демократична дискусия, а с боздуганите на омразата, репресиите, уволненията. Посичат другомислието с мачетето на цензурата и остракизма. Налагат своите идеологически догми и лайфстайл не с бюлетини в урните, а с бодливата тел на измислената от тях политическа коректност.

Borislav Tsekov, J.S.D | Facebook

ИЗБОРИТЕ КОИТО ОПРЕДЕЛЯТ БЪДЕЩЕТО НА СВЕТА

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!